Çatı aday Mustafa Destici’ye koştu

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak seçim çalışmalarını sürdüren Ekmeleddin İhsanoğlu, tanıtım çalışmalarını Kocaeli’de sürdürdü. Kocaeli İzmit şehir merkezinde bir restoranda seçmeniyle bir araya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu

Çatı aday Mustafa Destici’ye koştu

10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak seçim çalışmalarını sürdüren Ekmeleddin İhsanoğlu, tanıtım çalışmalarını Kocaeli’de sürdürdü. Kocaeli İzmit şehir merkezinde bir restoranda seçmeniyle bir araya gelen Ekmeleddin İhsanoğlu’na, MHP, CHP, BBP milletvekilleri ve il temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Kocaelili katıldı. Tanıtım toplantısında seçmenine seslenen İhsanoğlu, “Etraftaki kavgaları dindirecek, ateşleri söndürecek kim var? O ateşe körükle gidenlere mi oy vereceksiniz yoksa o ateşi söndürmek isteyenler ve daha önce böyle bir tecrübesi olanlara mı vereceksiniz? Bu sizin tercihiniz” şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE GERİLEMEYE BAŞLADI"

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ülke istikrarının ileriye gideceğini dile getiren Ekmeleddin İhsanoğlu, “Türkiye ekonomik olarak gerilemeye başladı. Biz diyoruz ki gelin hep beraber 2023’de ekonomik olarak dünyada ilk 10 arasında olalım. Ama bu kavgayla, bu çürük cepheleşmeyle olmaz. Bugün önümüzde önemli bir seçim var. Bu seçimde eğer biz demokrasinin önündeki engelleri kaldırırsak ve Türkiye’nin demokratikleşme sürecini daha güzel bir hale, Avrupa’da olan hale yaklaştırırsak o zaman bu hedefe biz ulaşabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacak olan seçmenin dikkatli olması gerektiğini belirten İhsanoğlu, “Üç aday arasından tercihinizi bu üç adaydan sizin kafanıza göre, sizin takdirinize göre en iyi kim hizmet verecek, memleketin, milletin birliğini, dirliğini beraberliğini kim sağlayacak, yurtdışındaki itibarını kim temin edecek. Etraftaki kavgaları dindirecek, ateşleri söndürecek kim var? O ateşe körükle gidenlere mi oy vereceksiniz yoksa o ateşi söndürmek isteyenler ve daha önce böyle bir tecrübesi olanlara mı vereceksiniz? Bu sizin tercihiniz. Onun için ben diyorum ki 10 Ağustos’ta hepimiz sandığa gidelim. Sandığa sahip olalım. Oyumuza sahip olalım ve Türkiye’nin önündeki tıkanıklığı, demokrasinin önündeki tıkanıklığı giderelim. Bu, ülkeyi çok rahatlatacaktır” diye konuştu.

BÖYLE GADDARLIK OLUR MU?

Kocaeli’de mezuniyet konuşmasında Gezi olaylarından bahsettiği için okul birinciliği elinden alınan Işıtan Önder hakkında da konuşan İhsanoğlu, “Bir insani dayanışma içerisinde, gençlik dayanışması içerisinde insani bir dayanışma içerisinde bu iki insanın aziz hatırasını anıyor ve siz onun birincilik hakkını elinden alıyorsunuz. Böyle gaddarlık olur mu? Bunun insanlıkla alakası var mı? Bunu yapanların yaptıklarının elinde kalmaması lazım. Bu sorumluluğu taşımaları lazım. Bu çocuğun hakkını iade etmeleri lazım” ifadelerini kullandı.

İhsanoğlu konuşmasının ardından, beraberindeki siyasi parti temsilcileri ve seçmenlerle birlikte kent merkezinde yürüyüş yaparak halkı selamladı. Yürüyüş esnasında Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin parti temsilciliğinde olduğu bilgisini alan İhsanoğlu ve beraberindeki heyet BBP il teşkilatını ziyaret ederek Genel Başkan Destici ile bir araya geldi. Ziyarette konuşan Mustafa Destici, “Biz İhsanoğlu’na verdiğimiz desteğin arkasındayız” dedi.

Ziyaretin ardından tekrar kent merkezinde yürüyüşe geçen Ekmeleddin İhsanoğlu ve beraberindeki heyet, Maşukiye’de düzenlenen halk iftarında vatandaşlarla birlikte orucunu açıp kentten ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem