Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Sonuçlar irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi önünde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

85 milyonun her ferdini saygıyla selamlıyorum. Desteğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizler gibi vefakar dava arkadaşları veren Allah'a şükürler olsun. Rabbimden bizleri Ramazan'a ulaştırdığı gibi bayrama da eriştirmesini niyaz ediyorum.

31 Mart seçimlerine demokrasimize yakışır şekilde tamamladık. Bölücü örgütün baskılarına şahit olduk. Emniyetin müdahaleleriyle ciddi bir sorun çıkmadı. Seçimler demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet sözünü sandık yoluyla söyler, mesajını sandıkla iletir.

Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. 31 Mart bizim için bir bitiş değil, bir dönüm noktasıdır. 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde de Türk milleti yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırdı. Bu seçimin galibi öncelikle demokrasidir ve milli iradedir.

Seçim maratonunda kazanan, adaylardan önce Türkiye olmuştur. Kazanan, uğruna ağır bedeller ödediğimiz demokrasimiz olmuştur. Bu yolu beraber yürüyeceğiz. Seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18. sandık imtihanımız. Hep başardık, bundan sonra da başararak yola revan olacağız. Ben sizlere inanıyorum. Bu yolda sizlerle inşallah, bizler kazanarak devam edeceğiz 14-28 Mayıs seçim zaferimizden sonra, yerel seçimden istediğimiz neticeyi alamadık. Daha öncekiler gibi bu seçim sınavına da yoğun şekilde hazırlandık. AK Parti kadroları gece gündüz sahadaydı. Teşkilat mensuplarımız ve ittifak ortaklarımız özveri ile çalıştı ve emek verdi. 52 farklı şehri ziyaret ettim, miting yaptım. Netice böyle oldu. Her olanda hayır var. Öyle der büyüklerimiz.

Cumhur İttifakımız'da beraber hareket ettiğimiz Devlet Bahçeli ve tüm MHP'li kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. İttifakımıza desteğini beyan eden diğer siyasi parti genel başkanlarına da teşekkür ederim. Biz siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş bir kadroyuz. Bu zaman dek hep sağduyu ve vakarın yanında olduk. Milletin takdirini kabul etmekten ve boyun eğmekten geri durmadık.

YSK kesin sonuçları açıklayacak ve her parti de kendi içinde muhasebesini yapacaktır. Öz eleştirimizi cesaretle yapacağız. Sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Sebepleri çok iyi tespit edip gerekli müdahalelerde bulunacağız. Her zamankinden daha çok çalışacağız ve milletle inatlaşmayacağız. Sandıkta verilen mesajları en objektif şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartıp gerekli adımları atacağız.

Önümüzdeki 4 yıllık süreçte eksikleri tamamlayacağız. Doğruların sayılarını artıracağız. Bu süreci, kendimizi yenilediğimiz kapsamlı bir muhasebe sürecine oturtacağız. Milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim sürecinin kapanması bugün bile bir kazançtır. Ülkenin zamanını çalacak tartışmalarla bu dönemi heba edemeyiz. Deprem bölgesinin ihyası ve ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere acil meselelere eğileceğiz. Ekonomik orta vadeli program ve 12. kalkınma planımızı bu zamana kadar kararlılıkla uyguladık.

Ülkemize, milletimize ve geleceğe bedel ödetecek popülist adımlardan uzak durduk. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomik programın olumlu tarafını yılın ikinci yarısında göreceğiz. Herkes kendi asıl gündemine odaklanabilecektir. Başarılı operasyonlar sonucunda, köşeye sıkışan bölücü terör örgütüne ölümcül darbeyi indireceğiz. Bir teröristan kurulmasına izin vermeyeceğiz. FETÖ kalıntılarını temizlemekte kararlıyız.

Rabbim yolumuzu ve bahtımızı açık etsin. 31 Mart seçimlerinin bir kez daha ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler