Canlı Bombayı Mail Yakalattı

Adana'da yakalanarak tutuklanan canlı bombayı, kendisinden şüphelenen taksinin şoförü yakalattı. Şanlıurfa'dan Adana'ya eyleme gelen Ebru Kara sahte kimlikli Ayfer Ayçiçek, 23 Mayıs'ta 11 kilo patlayıcıyla yakalandı.Olayın ardındaki sır perdesi ise yargı

Canlı Bombayı Mail Yakalattı

Adana'da yakalanarak tutuklanan canlı bombayı, kendisinden şüphelenen taksinin şoförü yakalattı. Şanlıurfa'dan Adana'ya eyleme gelen Ebru Kara sahte kimlikli Ayfer Ayçiçek, 23 Mayıs'ta 11 kilo patlayıcıyla yakalandı.


Olayın ardındaki sır perdesi ise yargı sürecinde ortaya çıktı. Bombacıyı Şanlıurfa'dan Adana'ya getiren taksici M.K., sanıkları bıraktıktan sonra emniyete e-mail göndererek yaptığı ihbarla, masum insanların kanının dökülmesini engelledi.


Taksi şoförü M.K., canlı bombayı Adana'ya getirdikten sonra emniyete aşağıdaki şu mesajı gönderdi: "Adem Barık yanında sarı saçlı bir bayanla yanıma geldi. Taksi ile Adana'ya gitmek istediklerini söylediler. Kadın Adana'da, bomba ile patlayacağını söylüyordu. Bu kadın PKK'lıdır. Ne olur bunları yakalayın. Ankara'daki gibi Adana'da da insanlar ölmesin. Vicdanım bunu kaldırmaz. Taksici M.K."

Suriye'de bomba eğitimi alan "Ebru Kara" sahte kimlikli PKK'lı terörist Ayfer Ayçiçek, Adana'da 23 Mayıs'ta kanlı bir vahşete neden olacaktı. Ancak bindiği taksinin şoförü, teknoloji sayesinde bunu önledi. 11 kilo plastik patlayıcı ile ele geçirilen teröristi yakalatan bir taksici oldu.

Taksici M.K. PKK'nın kadın canlı bombası ile Adem Barık'ı Şanlıurfa'dan Adana'ya getirdikten sonra polise elektronik posta göndererek ihbarda bulundu. M.K., elektronik mektubunda şunları yazdı: "Adem Barık yanında sarı saçlı bir bayanla yanıma geldi. Taksi ile Adana'ya gitmek istediklerini söylediler. Kadın konuşurken Adana'da intihar edeceğini, bomba ile patlayacağını söylüyordu. Bu kadın PKK'lıdır..."


Ankara'daki bombalı saldırıdan sonra bu ihbarı yapmaya karar verdiğini belirten taksici M.K.'nın "Ne olur bunları yakalayın. Ankara'daki gibi Adana'da da insanlar ölmesin. Vicdanım bunu kaldırmaz. Allah sizlerden razı olsun. Taksici M.K.'' yazdığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem