Canlı bombadan şok itiraflar

İstanbul Şişli'de son anda önlenen bombalı eylemle ilgili gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükseldi. İstanbul Emniyeti'nde sorgusu süren kadın bombacının, çifte eylem yapmayı plandığı belirlendi. Canlı bomba sorgusunda bombalı eylem talimatını, terör örg

Canlı bombadan şok itiraflar
İstanbul Şişli'de son anda önlenen bombalı eylemle ilgili gözaltına alınanların sayısı 6'ya yükseldi. İstanbul Emniyeti'nde sorgusu süren kadın bombacının, çifte eylem yapmayı plandığı belirlendi. Canlı bomba sorgusunda bombalı eylem talimatını, terör örgütünün İran'da faaliyet gösteren PJAK sorumlusundan aldığını itiraf etti.

Terör örgütü PKK'nın İstanbul Şişli'de Cumartesi günü uygulamaya koyduğu kanlı senaryo Polisin başarılı operasyonuyla son anda önlenmişti.

Kanlı senaryoyu uygulamak üzere harekete geçtiği sırada 8 kilo 800 gram plastik patlayıcıyla yakalanan canlı bomba G.E'nin İstanbul Emniyeti'ndeki sorgusunda, eylemi nasıl gerçekleştireceği ile ilgili bilgiler de netleşti. Kandil'de bombalı eylem alan bombacı kadın buradan İran'a geçti. İran'da mazot kaçakçılığı yapan Vanlı örgüt üyeleriyle Türkiye'ye geçen G.E burada bir süre kaldıktan sonra yine iki kaçakçı tarafından İstanbul'a getirildi.

Kaçakçılar, bombacı kadını İstanbul'da Okmeydanı ve Gazi Osmanpaşa'da oturan örgüt üyeleri M.N.K., H.İ ile H.Y ye teslim ettikten sonra tekrar Van'a döndüler. Bombacı kadını İran'dan Türkiye'ye sokan kaçakçılar, yine bir süre sonra da İran'daki örgüt üyelerinden aldıkları patlayıcıları kadın canlı bombaya teslim edilmek üzere İstanbul'a gönderdiler.

İstanbul'da yaklaşık 20 gün eylem yapacağı yerlerle ilgili bilgi toplayan ve keşif yapan G.E patlayıcı maddelerle iki ayrı bomba hazırladı. Bombalardan birini Şişli'de bir alışveriş merkezine bırakacaktı, diğerini de üzerine bağlayıp Resmi bir kuruma girerek patlatacaktı.

Canlı bomba G:E eylem yerine gitmeden önce bir kuaföre gitti. Burada saçlarına fon çektirip makyaj yaptıktan sonra hamile elbisesi giyerek hedeflerine doğru hareket etti. Ancak kadın bombacı Emniyet istihbarat ve Terörle mücadele ekiplerince adım adım takip ediliyordu.

Uzman polisler daha önce yaşadıkları tecrübelere de dayanarak G:E'nin makyaj yapıp saçına fön çekmesinden bir İntihar eylemi yapacağına kanaat getirdi. Ve kadın bombacı, kalabalık arasına karışmasına fırsat verilmeden Şişli'de bir üst geçitte kıskıvrak yakalandı.

Emniyette sorguya alınan bombacı teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda kendisine yardım eden iki kişi İstanbul'da, İki kişi de Van'da olmak üzere 4 kişi gözaltına alındı. Bugün de Kadına yardım ve yataklık yaptığı belirlenen bir kişi daha İstanbul'da gözaltına alındı.

Kadın bombacı emniyetteki ifadesinde eylem kararını PKK terör örgütünün İran'daki uzantısı Pjak sorumlusundan aldığını itiraf etti. Genelde İran'a yönelik eylemler gerçekleştiren terör örgütü PJAK, bir süre önce hedefleri arasında Türkiye'nin de olduğunu duyurmuştu.

Bağlantıları tamamen çözülen Kadın bombacının emniyetteki sorgusunun ardından Çarşamba günü adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem