Canlı bomba TİM komutanı çıktı

Taksim'i kana bulayan Vedat Acar'ın terör örgütü PKK içindeki özel birimde, bomba eğitimi aldığı belirlendi. 200 kişilik 'Ölümsüzler Taburu'ndakiler birbirini kod ismiyle biliyor ve kentlerde intihar eylemleri için eğitiliyor.Şehir eylemleri için seçilen

Canlı bomba TİM komutanı çıktı

Taksim'i kana bulayan Vedat Acar'ın terör örgütü PKK içindeki özel birimde, bomba eğitimi aldığı belirlendi. 200 kişilik 'Ölümsüzler Taburu'ndakiler birbirini kod ismiyle biliyor ve kentlerde intihar eylemleri için eğitiliyor.

Şehir eylemleri için seçilen teröristlerin bombanın yanında cankurtaran, garsonluk gibi eğitimler aldığı, uzun saç, peruk, top sakal bırakarak entelektüel görünüm kazanıyorlar.

Sabah'ın ulaştığı detaylarda, Acar'ın 2004 yılında örgütün dağ kadrosuna katıldıktan sonra askeri ve siyasi eğitimi Zap kampında aldığı, daha sonra "başarılı" görüldüğü için terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki Hınere, Hakurk, Metina, Haftanin kampları ile Gare Dağı'nda silahlı faaliyet yürüttüğü bildirildi.

"ÖLÜMSÜZLER TABURU"

Canlı bombanın örgüte bağlılığı nedeniyle de 2006 yılından itibaren örgütün "Ölümsüzler Taburu" adını verdiği 200 kişilik bir yapılanmadan oluşan canlı bomba grubunda tim sorumlusu olduğu ortaya çıktı. Bu birimde yer alan PKK'lıların tümünün deşifre olmamış, bomba yapımı konusunda özel eğitim almış kişiler olduğu vurgulandı. Tamamı gönüllülerden seçilen bu grubun şehirlerde intihar saldırıları düzenlemek üzere yetiştirildikleri, eğitimlerini yüzleri poşu ile sarılı olarak diğer PKK'lılardan uzak alanda yaptıkları ve birbirlerini sadece kod isimleriyle tanıdıkları belirtildi. Grubun, büyük kentlerde fedai tarzında intihar eylemleri düzenlemek üzere hazır bekletildikleri kaydedildi.

DURAN KALKAN'A BAĞLI

Bu yapılanmanın doğrudan örgütün "Şahinler" kanadını temsil eden ve silahlı mücadelenin yürütülmesinden yana tavır alan Duran Kalkan'ın kontrolünde olduğu, eğitim ve görevlendirilmelerinden ise Suriye uyruklu HPG Askeri Konsey üyesi Şahin kod adlı teröristin sorumlu olduğu belirtildi.

PKK İÇİNDE PKK

Canlı bomba biriminde yer alıp örgüt tarafından "Fedai eylemi" adı verilen canlı bombaların kendi inisiyatifini kullanarak örgütten bağımsız hareket etme ve eylem yapma yetkileri bulunduğu ifade edildi. PKK'nın, inisiyatifle gerçekleştirilen eylemi, kendisini zora soktuğu için üstlenemediği kaydedildi. "Ölümsüzler Taburu" adı verilen 200 kişilik canlı bomba oluşumunun "PKK içindeki PKK" olarak adlandırıldığı da belirtildi.

CESARET HAPI İÇİYORLAR

Teslim olan PKK'lıların verdikleri bilgiler ışığında hazırlanan rapora göre, intihar eylemcisi gruptakilerin suikast, sabotaj, intihar saldırısı üzerine 3 kategoride eğitim aldıkları, eğitim sonrası kendi inisiyatifleriyle "cesaret hapı" tabir edilen ilaçlar kullanarak eylem yaptıkları ifade edildi.

TİM KOMUTANI

32 kişinin yaralanmasına neden olan PKK'nın canlı bombası Vedat Acar'ın örgütün canlı bomba grubunun tim sorumlusu olduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem