Çankaya Köşkü'nden ne çıktı?

Çankaya Köşkü, TRT'de gösterildiği sırada dönemin TRT Genel Müdürü Adnan Öztrak'ın gece yarısı baskınıyla yayından kaldırdığı Sovyet yapımı "Türkiye'nin Kalbi Ankara" belgeselini internet sitesinde yayınlamasının yankıları devam ederken, şimdi de Atatürk'

Çankaya Köşkü'nden ne çıktı?

Çankaya Köşkü, TRT'de gösterildiği sırada dönemin TRT Genel Müdürü Adnan Öztrak'ın gece yarısı baskınıyla yayından kaldırdığı Sovyet yapımı "Türkiye'nin Kalbi Ankara" belgeselini internet sitesinde yayınlamasının yankıları devam ederken, şimdi de Atatürk'ün ABD'lilere hitap ettiği bir görüntüsünü yayınladı.

Şimdiye kadar ender yayınlanan 2 dakika 19 saniyelik görsel doküman, Atatürk'ün, ABD'in ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew'i kabulünü içeriyor. Atatürk, ABD Büyükelçisi'nin de yanında hazır bulunduğu görüntüde, ABD halkına hitap ediyor. Atatürk, 1925 yılında çekilen bu görüntüsünde, ABD'lilere "Muhterem Amerikalılar" diye hitap ediyor ve "Amerika milletinin Türk milletiyle beraber olduğundan şüphem yoktur" diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem