Canalioğlu'ndan torba kanun tasarısına tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  "Buradan ABD'ye, Almanya'ya sormak lazım, İsrail hangi hakkını aramak için Filistin'e saldırmaktadır? Hangi hak için Filistin'deki çocukları, kadınları yaşlıları katletmektedir?" dedi. TBMM Genel Kurulu'nda, İş Ka

Canalioğlu'ndan torba kanun tasarısına tepki

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk,  "Buradan ABD'ye, Almanya'ya sormak lazım, İsrail hangi hakkını aramak için Filistin'e saldırmaktadır? Hangi hak için Filistin'deki çocukları, kadınları yaşlıları katletmektedir?" dedi. 

TBMM Genel Kurulu'nda, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor. 

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, önerge üzerine yaptığı konuşma için kürsüye, Genel Kurul salonunda başına bağladığı Filistin puşisini, boynuna takarak çıktı.

Konuşmasına "emperyalizmin Ortadoğu'daki jandarma görevini üstlenen israil yönetiminin Filistin halkına yönelik saldırı ve katliamı protesto ederek başladığını" ifade eden Öztürk, Filistin davasının sadece İsrail ile Filistin arasında bir olay olmadığını belirtti. Öztürk,  "İsrail Devletinin emperyalist amaçları gerçekleştirmek için Filistin'e yaptığı katliamlara karşı mücadelede yaşamlarını yitiren başta Filistin Kurtuluş Halk Hareketi'nin lideri Yaser Arafat olmak üzere tüm gerillaların, Filistin halkının ve Türkiye'den Filistin'e giden Bora Gözen ve arkadaşlarının, Türk ve Kürt devrimcilerinin saygıyla önlerinde eğiliyorum. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Bugün yaşanan katliamları bir yandan batının bir yandan da ABD'nin seyrettiğini, Almanya'nın da İsrail'in yaklaşımını hak arama olarak gördüğünü aktaran Öztürk, bu durumu eleştirdi.

Filistin'in haklı bir mücadele içinde olduğunu vurgulayan Öztürk, yaşanan süreçte Yaser Arafat'ın öneminin Ortadoğu'da daha da aranır hale geldiğini söyledi. "Buradan ABD'ye, Almanya'ya sormak lazım, İsrail hangi hakkını aramak için Filistin'e saldırmaktadır? Hangi hak için Filistin'deki çocukları, kadınları yaşlılar katletmektedir?" diyen Öztürk, Türkiye'nin de yaşananlara seyirci kalamayacağını belirtti. Öztürk, "İsrail ile başta ikili anlaşmalar olmak üzere tüm ilişkiler dondurulmalı, askıya alınmalıdır. Bizim Filistin halkı ile gerçekten dayanışmayı göstermemiz lazım. Bu dayanışma sadece lafla, parlamentonun yayınladığı bir bildiri ile olamaz" değerlendirmesinde bulundu. 

-"Torbada her şey var ama toplumun genelini ilgilendiren hiçbir şey yok"

CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu da önerge üzerine yaptığı konuşmada torba kanun tasarısının vatandaşların beklentilerine yanıt veren düzenlemeler içermediğini savundu. Öğretmenlerin, emeklilerin, polislerin, engellilerin bekleyen sorunlarına çözüm getirilmediğini ifade eden Canalioğlu, "Torbada her şey var ama toplumun genelini ilgilendiren hiçbir şey yok" dedi. 

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz de torba kanun tasarısı yapılırken Soma'nın dışında da yaşanan maden kazalarında yaşamlarını kaybeden madencilerin düşünülmemiş olmasını eleştirdi. 

Tasarıdaki sosyal güvenlik primlerine ilişkin affı da eleştiren Öz, primlerini zamanında yatıranların haklarının da gözardı edilmemesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem