Cami cemaatine esrarengiz not

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 3 gün boyunca vakit namazları sırasında esrarengiz kişilerin cami cemaatinin ayakkabılarının içine "Müslüman olmak neyi gerektirir" başlıklı kağıda yazılmış yazıların bırakılması şaşkınlık yarattı.Edinilen bilgiye göre, Akçako

Cami cemaatine esrarengiz not

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde 3 gün boyunca vakit namazları sırasında esrarengiz kişilerin cami cemaatinin ayakkabılarının içine "Müslüman olmak neyi gerektirir" başlıklı kağıda yazılmış yazıların bırakılması şaşkınlık yarattı.

Edinilen bilgiye göre, Akçakoca'da tüm camilerde özellikle öğle namazı sırasında esrarengiz kişilerin namaz sırasında cami cemaatinin ayakkabılarının içerisine bırakılan yazılar ile ilgili polis ekipleri araştırılmaya başlandı. Cami cemaatinin ayakkabıları içerisine bıraktıkları yazı başlığı "Müslüman olmak heyi gerektirir" yazının içeriğinde ise "Hüküm vermek Allah'a aittir. Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse işte onlar kafirdir. Gelelim oy verenlere; oy verenlerde laikliğe ve demokrasiye bağlı kalacaklarına dair yemin edecek olan Allah'ın indirdiği hükümlerle, hüküm vermeyecek olan kimselere oy verip devletin başına idareci olarak getirdiklerinden dolayı imandan çıkarlar. Çünkü küfre rıza göstermek ve küfrü desteklemek küfürdür. Küfür sistemini ayakta tutmak kafirliktir" yazılı.

Yazının içinde askere çocukların gönderilmesine ile alakalı "Peki böyle bir devletin askerliğini yapmaya gençler gönderilir mi? Tabiki gönderilmez. Çünkü Askerlere yemin töreninde küfür manasına gelen sözler söylettiriliyor. Ve İslama uymayan, şeriatı çağ dışı gören, bir devletin bekçiliği yaptırılıyor. İman edenler Allah yolunda savaşır. Kafirler ise tağut yolunda savaşır, siz şeytanın dostlarıyla savağın" yer alıyor.

Akçakoca İlçe Müftüsü Mehmet Taşcı, yaptığı açıklamada "3 gündür, Akçakoca Merkez Cami dahil ve diğer camilerde özellikle namaz vakitlerinde cemaatin ayakkabılarına kimliği belirsiz esrarengiz kişilerce bu kağıtlar bırakılıyor. Biz bu konudaki işlemi polis ekiplerine şikayetlerimizi sunduk: Merkez camideki MOBESE kameralardan tespit edilmesi çalışmaları başladı. İlgili kurumlar bu konuda çalışıyorlar. Ben Halkımızı bu konuda uyarıyorum. Bu nevi yapılan işler İslam'a uymuyor. Bu nedenle böyle bırakılan yazılara itibar etmesinler ve ilgili kurumlara İlçe Müftülüğe ve İl Müftülüğüne derhal bu tür konuları bildirsinler" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem