Büyümeyle ilgili umutlu açıklama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen 2015 yılında yüzde 3 civarında büyüyeceğini belirterek, "Siyasi belirsizliğin azalması, Avrupa'da toparlanma, bölgede durumun biraz daha kontrol edilebilir bir noktaya gelmesi,

Büyümeyle ilgili umutlu açıklama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin bölgede yaşanan olumsuzluklara rağmen 2015 yılında yüzde 3 civarında büyüyeceğini belirterek, "Siyasi belirsizliğin azalması, Avrupa'da toparlanma, bölgede durumun biraz daha kontrol edilebilir bir noktaya gelmesi, Türkiye'yi rahat şekilde yüzde 4 veya üstüne çıkarabilir" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Azimut Geleneksel 3. Uluslararası Finans Konferansı'na katıldı. Konferans çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Şimşek, "İçeride küresel ekonomik anlamda zor bir konjonktürden geçildiğini, gelişmekte olan ülkelerin önemli sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ama Türkiye'nin önünde büyük fırsatlar olduğunu anlattım. Neden Türkiye'ye yatırım yapılsın. Birincisi Türkiye'de siyasi istikrar var, güçlü bir hükümet kurulacak. Bu hükümet reform yapacak. İkincisi Türkiye'nin temelleri sağlam. Türkiye önümüzdeki yıllarda da hızla büyüyecek. Üçüncü olarak Türkiye'nin bu coğrafyada bütün sıkıntılara rağmen bu zor şartlarda bile iyi bir performans ortaya koyduğunu, bölge açısından Çin gibi Japonya gibi dışa açılacak ülkeler için önemli bir üst olabileceğini anlattım. Küresel ekonomi sıkıntılı bir dönemden geçiyor, yavaşlama var. Gelişmekte olan ülkelerde sıkıntılar var ama Türkiye siyasi istikrarı ile, reform gündemi ile önümüzdeki dönemde pozitif yönde ayrışabilir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE 2015'DE YÜZDE 3 CİVARINDA BÜYÜMÜŞ OLACAK"

Mehmet Şimşek, seçimlerin arından Türkiye'nin büyüme beklentilerinde bir değişiklik olup olmayacağının sorulması üzerine "Bu kadar çok belirsizliğin olduğu iki seçimin olduğu, Ortadoğu'da kaosun olduğu bir ortamda Türkiye 2015'de muhtemelen yüzde 3 civarında büyümüş olacak. Siyasi belirsizliğin azalması, Avrupa'da toparlanma, bölgede durumun biraz daha kontrol edilebilir bir noktaya gelmesi, Türkiye'yi rahat şekilde yüzde 4 veya üstüne çıkarabilir. Bunları çalışacağız tekrar. Orta vadeli program tekrar özden geçirilecek. Bugün itibariyle tabii ki iyimser olmak için sebepler var. İnşallah oy önde olur" diye konuştu.

"BİR TEK SİHİRLİ DEĞNEK VAR YAPISAL REFORM DEĞNEĞİ"

Türkiye'nin yapısal reformlara hız vermesi gerektiğine dikkat çeken Şimşek, "Türkiye'yi dış şoklara kaşı korunaklı hale getirilesi için hep şunu vurguladık. Makro finansal istikrarı önceliklendirip, mali disiplini devam ettirip, bankacılık sektörünün sağlıklı yapısının devam ettirilmesi. Ama en önemli hazırlık meselesi reform. Biz çok hızlı şekilde yapısal reform gündemini uygulamaya koyarsak beklentiler kanalında hızla bir iyileşme olur bu da Türkiye'yi diğer ülkelerden pozitif yönde ayrıştırır. Bir tek sihirli değnek var yapısal reform değneği" dedi.

"TÜRKİYE'NİN REFORM YAPMA KABİLİYETİ VAR"

Siyasi riskin hiçbir zaman sona ermeyeceğini ancak minimize edilebileceğini söyleyen Şimşek, "Şimdi önümüzü görebiliyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içinde Türkiye'de güçlü bir hükümet olacak. Dolayısıyla reform yapma kabiliyeti var. Bugün dünyanın önde gelen fonlarından bir tanesi, 160'dan fazla küresel temsilcisi burada. Onlara biz neden Türkiye'de yatırım yapılması gerektiğini anlattık. Ümit ederim onları ikna etmişizdir. Bu etkinlikler sayesinde Türkiye algısı iyileşecek ve Türkiye'ye daha çok yatırım yapılacak" şeklinde konuştu.

"BÜTÜN VAATLERİMİZ ÖNGÖRÜLEN TAKVİMDE HAYATA GEÇECEK"

Bakan Şimşek seçim vaatleri ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi;

"Bizim bütün vaatlerimizi öngörülen takvim içerisinde hayata geçirmeyi umut ediyoruz. Orada bir tereddüt yok. Asgari ücret komisyonu toplanacak, hükümet olarak tavsiyemiz o olacak."

"DEDİKODULARA İNANMAYIN, BEYANNAMEYE BAKIN"

Türkiye'nin ekonomi politikalarında değişiklikler olacağı yönündeki haberlere de yanıt veren Şimşek, "Dedikodulara inanmayın. Ak Parti'nin kendi beyannamesine bakın. Yakında hükümet programı meclise gidecek ona bakın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem