Bütün partiler mum gibi eriyor

A&G Araştırma Şirketi'nin yaptığı anket, Kürt açılımı sürecinin seçmene nasıl yansıdığını ortaya çıkardı. Sarıgül ve Şener yükselişte.. Sarıgül'ün partisi Türkiye Değişim Hareketi'ne yüzde 8.7 oy çıkıyor. Erdoğan sonrası Başbakan olarak seçmen ikinci sıra

Bütün partiler mum gibi eriyor

A&G Araştırma Şirketi'nin yaptığı anket, Kürt açılımı sürecinin seçmene nasıl yansıdığını ortaya çıkardı.


Sarıgül ve Şener yükselişte.. Sarıgül'ün partisi Türkiye Değişim Hareketi'ne yüzde 8.7 oy çıkıyor. Erdoğan sonrası Başbakan olarak seçmen ikinci sırada Sarıgül'ü görüyor.

PARTİLER OY KAYBEDİYOR

ADİL Gür, bu kez seçmenin nabzını tuttu. 28 il, 79 ilçede 1817 kişiye 'Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz' sorusu yöneltildi. Tablo çarpıcı. 29 Mart sonuçlarına oranla tüm partilerde gerileme var.

SEÇMENİN SÜRECE TEPKİSİ
SON seçimde AKP'nin oyu yüzde 38.4'tü. Açılımın gündemi belirlediği kasımda, "AKP'ye oy veririm" diyenlerin oram yüzde 33.7'ye düştü. CHP yüzde 23.1'den yüzde 21.7'ye, MHP yüzde 16'dan yüzde 15.2'ye geriledi.

YÜKSELEN DE ERİYOR
DTP'nin 29 Mart'ta yüzde 5.7 olan oyu bu ankette yüzde 6.7... Ama bir ay önceki araştırmada yüzde 7.4'tü. Yani DTP de yükselen oy oranını açılımda düşürdü. Adil Gür'e göre, partilerin oy kaybı sürecek.

SARIGÜL SÜRPRİZ, ŞENER YÜKSELİYOR 
Ankete göre Sarıgül düşük gelirli düşük eğitimli seçmenlerin ilgisini çekiyor. Araştırmaya göre Sarıgül Erdoğan'dan sonra Başbakan olarak adı ilk geçen isim. Şener'ir partisinin son dönemde oyunu artırmaya başladığını söyleyen Gür, merkez sağın cazibe merkezi olabilmesi için Özal ve Kırat ruhuna uygun söylem geliştirmesi gerektiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler