Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı!

Bugün Türk Milletinin bağımsızlık yolunda herşeyini ortaya koyarak kazandığı büyük zaferin 92. yıldönümü.1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Paşa’nın başkumandanlığında zaferle sonuçlanan başkomutanlık Meydan Muh

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı!

Bugün Türk Milletinin bağımsızlık yolunda herşeyini ortaya koyarak kazandığı büyük zaferin 92. yıldönümü.

1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal Paşa’nın başkumandanlığında zaferle sonuçlanan başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk tarihinin dönüm noktalarındandır. Zafer Bayramı, Türk topraklarına göz diken düşman kuvvetlerinin Türk ordusunun eğilmez iradesi karşısında teslim olduğu yüce ve anlamlı bir gündür.


Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Denizli, Kahramanmaraş, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır. Devlet erkânı ve yurttaşlar, Ankara'da Anıtkabir'i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Hemen hemen her yerleşim yerinde, askerî birlikler geçit törenlerine katılır. Ayrıca dış temsilciliklerde de çeşitli kutlamalar yapılır. 30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler