"Bu yahudi lobisinin huyudur"

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, Yahudi lobisinin dünya medyasındaki gücünün etkisiyle gerçekleri ters yüz etme alışkanlığının, canlı yayında hak ettiği tepkiyi gördüğünü bildirdi. Aykan, yaptığı yazılı

"Bu yahudi lobisinin huyudur"

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, Davos'ta yaşanan gerginlikle ilgili olarak, Yahudi lobisinin dünya medyasındaki gücünün etkisiyle gerçekleri ters yüz etme alışkanlığının, canlı yayında hak ettiği tepkiyi gördüğünü bildirdi.

Aykan, yaptığı yazılı açıklamada, Davos'ta, İsrail Cumhurbaşkanı'nın bütün insanlığın gözü önünde ve batılıların geri planda verdiği destekle işlemiş olduğu vahşeti, nezaket sınırlarını aşan bir üslupla savunması karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerinde ve onurlu tavrını yürekten onayladığını belirtti.

Yahudi lobisinin dünya medyasındaki gücünün etkisiyle gerçekleri ters yüz etme alışkanlığının, bir canlı yayında hak ettiği tepkiyi gördüğünü ifade eden Aykan, şöyle devam etti:

''Perez'in süresini 2 kat aşarak fevri biçimde propagandaya yönelik tavrı, tıpkı bir timsahın avını hazmetmesi için döktüğü göz yaşlarına benzemektedir. Teferruata boğulmadan, konunun özü, Türkiye'nin tarihi misyonuna uygun biçimde Ortadoğu probleminde vazgeçilmez inisiyatif alması ve yön gösteren, çözüme yönelik katkı oluşturmasıdır. Bunu yaparken de insanlığın ortak değerlerin etrafında sergilediği net tavrı dünyayla etkin biçimde paylaşmasıdır.

Başbakan Erdoğan'ın bu tavrının, Türk milletinin yıllardır ülke idaresinden hasretle beklediği onurlu çıkışın adresi olduğunu belirten Aykan, şunları kaydetti:

''Bunu yaparken de milletler arası siyasi değerlerden kopuk olarak sadece hissi bir yaklaşım sergilemediğini herkesin bilmesinde fayda vardır. Türkiye ne yaptığını çok iyi bilmektedir. Bugüne kadar her olan karşısında 'acaba İsrail ve Amerika ne der' tavrı yerine 'hak ve adaletin gereği nedir, tarihi misyonumuzun bizlere yüklediği sorumluluk neyi gerektirir' olgusunu öne çıkarmaya başlamıştır. Tarihin vicdanı, İsrail'in tavrını mahkum etmiştir. Mazlum kanı dökenler bedel ödemeye devam edeceklerdir. Bu katliamı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem