Bu sahtekarlara inanmayın

Telefonla aradıkları insanlara kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtan kişiler, her gün vatandaşın milyarlarca lirasını gasp ediyorlar.  Dolandırılan insanların aktardığı bilgilere göre sahtekarlar hazır kartlı bir numaradan arıyorlar ve kendilerini em

Bu sahtekarlara inanmayın

Telefonla aradıkları insanlara kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtan kişiler, her gün vatandaşın milyarlarca lirasını gasp ediyorlar.

 

Dolandırılan insanların aktardığı bilgilere göre sahtekarlar hazır kartlı bir numaradan arıyorlar ve kendilerini emniyet mensubu olarak tanıtıp, yaptıkları konuşmanın tamamen gizli kalması gerektiğini söylüyorlar.

 

Konuştukları kişilere numaraları kırılan telefonlarından tehdit ve hakaret mesajlarının ya da konuşmalarının yapıldığını, bunu soruşturmak için de onlarla işbirliği yapmaları gerektiğini söylüyorlar. Bu sözlerle korku hali içerisine giren kişiler mecburen bu sözde emniyet mensubuyla işbirliği yapmak zorunda kalıyor.

 

Dolandırıcılar sürekli açık tuttukları telefondan sürekli konuşmak suretiyle adeta hipnotize ettikleri vatandaşları kontör almak için satış noktalarına yönlendiriyor ve alabildikleri kadar kontör kartı alarak, bunların şifrelerini kendilerine okumalarını istiyorlar. Bunun hatlarını kullanan dolandırıcıları bulmak için gerekli olduğunu ve kontörlerinin bedelinin kendilerine emniyet tarafından daha sonra iade edileceğini söylüyorlar. Telaş ve korku içinde kalan vatandaşlar o an kimseye durumu anlatamadıklarından, sahtekarlar için farkında olmadan milyarlarca liralık kontör satın almış oluyorlar.

 

Mağdurların ifadelerine göre kontör almayı durdurmaları ancak biri tarafından uyarılmaları ya da şans eseri telefonlarının pilinin bitmesi veya hattın kesilmesiyle mümkün olabiliyor. Vatandaşlar deneyimli sahtekarların yarattığı ruh hali içerisinde dış dünyayla bağlarını kestiklerini ve telefondaki sesin yönlendirmelerini izlediklerini söylüyorlar. Bu büyük dolandırıcılık Turkiye çapında halen devam ediyor.

 

Böyle bir telefon alırsanız sakın itibar etmeyin, tanıdıklarınızı ya da şüphelendiğiniz mağdurları da bu olaya karşı hemen uyarın.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem