Bu haberi patronlar duymasın...

Avustralya’da yapılan bir bilimsel araştırmada depresif halde bulunan ve durgunluk yaşayan kişilere az miktarda elektrik verildiğinde bu kişilerin üzerlerindeki ağırlığı atarak daha canlı hale geldiği belirlendi. Bu buluşun özellikle iş alanında devrim ni

Bu haberi patronlar duymasın...

Avustralya’da yapılan bir bilimsel araştırmada depresif halde bulunan ve durgunluk yaşayan kişilere az miktarda elektrik verildiğinde bu kişilerin üzerlerindeki ağırlığı atarak daha canlı hale geldiği belirlendi. Bu buluşun özellikle iş alanında devrim niteliği taşıyabileceği ileri sürüldü.

HEM DAHA VERİMLİ HEM DAHA NEŞELİ OLDULAR

Avusturalya Üniversitesi’nde 77 deneğin baş bölgesine elektrotlar yerleştirilerek kademeli olarak elektrik verildi. Elektrotlar aracılığı ile beyin dalgalarına verilen bu elektrik sayesinde gönüllülerin iş kaygılarının artmaya başladığı, bunun sonucunda çalışırken daha dikkatli ve daha neşeli oldukları gözlemlendi.

DEPRESYON VE PARKİNSON TEDAVİSİNDE DE KULLANILACAK

Bu yöntemin gelecekte depresyona karşı ve Parkinson hastalığının tedavisinde yoğun olarak kullanılabileceğine dikkat çekildi. Bilim adamları bu tedavi yönteminin kaygıyı artırmada kullanılacağı ve bu duyguyu taşıyan insanların çevresinde daha duyarlı olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem