Bu gece +1 saniye uzun!

Bu gece 2008'i uğurlamak öyle pek kolay olmayacak, çünkü yılın son saniyelerinde evrensel saate 1 saniye daha eklenecek.ABD Savunma Bakanlığına bağlı US Naval Observatory (USNO), bu gece koordineli evrensel saat (UTC) 29.59.59'u vurduğunda dünyanın atomik

Bu gece +1 saniye uzun!


Bu gece 2008'i uğurlamak öyle pek kolay olmayacak, çünkü yılın son saniyelerinde evrensel saate 1 saniye daha eklenecek.

ABD Savunma Bakanlığına bağlı US Naval Observatory (USNO), bu gece koordineli evrensel saat (UTC) 29.59.59'u vurduğunda dünyanın atomik saatleriyle birlikte zaman dilimine 1 saniye daha ekleyeceklerini açıkladı.

Yılın bitiminde saniye eklenmesi uygulaması, dünyanın kendi ekseni etrafındaki dönüşü ile atom saati arasında ortaya çıkan farkın giderilmesi amacıyla ilk kez 30 Haziran 1972 yılında yapılmıştı. Bu konudaki son uygulama da 2005'teydi.

Bu yıl 24. kez yapılacak olan saniye eklenmesi, Uluslararası Dünya Yörüngesi ve Referans Sistemler Servisi'nin sorumluluğunda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler