Borsada kritik eşik aşıldı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günlük yüzde 2.5'lik yükselişle 7.000 puanın üzerini gördü ve rekor kırdı. Bankacılık endeksi yüzde 4.16 yükseldi

Borsada kritik eşik aşıldı

BIST 100 endeksi, TSİ 15.50 itibarıyla yüzde 2.52 yükselerek 7.028 puanı gördü.

Aynı saatlerde bankacılık endeksi yüzde 4.16 ve holding endeksi yüzde 2.18 değer kazandı.

Analistler dün TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan tarafından açıklanan enflasyon raporunda yer alan tahminlerin gerçekçi bulunduğunu, bunun yanında Merkez Bankası başkan yardımcılığı görevine getirilen Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Hatice Karahan isimlerinin de piyasa tarafından olumlu karşılandığını belirtti.

Son gelişmelerin üzerine Türkiye'nin risk primi 427 seviyesinden 397'ye geriledi. Bunun yanında, küresel pay piyasalarında, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık bir seyir izlendiği belirtildi.

Bir süredir dünya ekonomilerinin başlıca problemi olan enflasyon, sınırlı da olsa gerilemeye devam ederken, para politikalarına ilişkin belirsizlikler sürüyor.

1 AYDA YÜZDE 17 YÜKSELDİ YATIRIMCI SAYISI 600 BİN ARTTI
BIST 100 son 1 ayda yüzde 17 yükselirken 2023 genelindeki yükselişi yüzde 24'ü aştı. Son 1 aydaki yükseliş borsadaki yatırımcı sayısında da artışı beraberinde getirdi. 27 Temmuz itibarıyla temmuz genelinde borsadaki yatırımcı sayısı yaklaşık 6000 bin arttı ve 5.08 milyona yükseldi. Bu süreçte toplam piyasa değeri de yüzde 20.7 artışla 6.62 trilyon liradan 7.87 liraya ulaştı.

Yatırımcı sayısındaki artışta halka arzlar da etkili oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem