Bombalı Araç 1 Yıl Saklanmış

Olayla ilgili olarak Van'da 11, İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Siirt'te 19 olmak üzere toplam 30 kişi aranıyor.BAŞKALE BAĞLANTISI Bomba yüklü Mercedes Vito marka minibüsün İstanbul'da PKK sempatizanı oto hırsızlık çetesi tarafından çalındıktan s

Bombalı Araç 1 Yıl Saklanmış

Olayla ilgili olarak Van'da 11, İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Siirt'te 19 olmak üzere toplam 30 kişi aranıyor.

BAŞKALE BAĞLANTISI Bomba yüklü Mercedes Vito marka minibüsün İstanbul'da PKK sempatizanı oto hırsızlık çetesi tarafından çalındıktan sonra "ikiz plaka" denilen yöntemle Van'a gönderildiği tespit edildi.

Başkale'de bir depoda saklanan aracın, bombalı saldırı planından üç gün önce Ankara'ya getirildiği saptandı. Araçta ele geçirilen cep telefonlarındaki kartların Van Başkale'deki baz istasyonlardan çok sayıda sinyal verdiği tespit edildi. PKK terör örgütünün iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın sağ kolu Suriyeli Feyman Hüseyin'le bu telefonda bulunan kartlarla uydu telefonu aracılığıyla irtibat kurulduğu da belirlendi.

Soruşturma kapsamında dün Diyarbakır'da 3 kişi gözaltına alındı. İstanbul, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Siirt'te toplam 19 kişi aranıyor. Bu kişilerin isimleri de yine bomba yüklü araç içinde ele geçirilen cep telefonlarından bulundu. Patlayıcılarla ilgili Van'da PKK'yla örgütsel bağlantısının olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ikisi kadın toplam 7 kişinin sorguları sürüyor. Van'da halen savcılık talimatıyla 11 kişi aranıyor.

TUTUKLAMA TALEBİ Toplam 30 kişinin arandığı soruşturma çerçevesinde dün Ankara'da gözaltında tutulan Alparslan Ö., Mustafa B. ve İnan E. mahkemeye sevkedildi. Mahkeme Alparslan Ö'yü tutuklarken, Mustafa B ve İnan E.'yi serbest bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler