Bombada PKK Şüphesi

Ankara Valiliği, çok katlı otoparka bırakılmış bir minibüs içerisinde bugün bulunan patlayıcıların, daha önce Mersin ve Şırnak Uludere'de terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda ele geçen malzemelerle örtüştüğünü açıkladı.Ankara Valiliği'nden y

Bombada PKK Şüphesi

Ankara Valiliği, çok katlı otoparka bırakılmış bir minibüs içerisinde bugün bulunan patlayıcıların, daha önce Mersin ve Şırnak Uludere'de terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda ele geçen malzemelerle örtüştüğünü açıkladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Kriminal Polis Laboratuvarı'nda, Kurtuluş Otoparkında bir minibüs içerisinde ele geçirilen patlayıcıların incelemesi tamamlandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, patlayıcı içerisinde 25 poşet sarı renkte kimyasal toz madde, 16 adet beyaz çuval içerisinde beyaz kimyasal toz madde, 24 adet 2.5 kilogramlık piknik tüpü, 5 adet plastik bidon içerisinde beyaz renkli kimyasal toz madde, 20 adet elektrikli infilak kapsülü, 63 metre fitil, 3 adet üzerinde mavi siyah renkli kablolar bulunan ve bombada anahtar sistemi olarak kullanılabilecek şekilde düzenlenmiş cep telefonu ile 4 adet plastik bidon içerisinde yanıcı sıvı madde bulundu.

Ankara Valiliği'nin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"İlimizde ele geçirilen patlayıcı maddeler, cep telefonlarının tipleri, düzeneğin hazırlanma biçimi, bunların anahtar sistemi olarak kullanılmaları, shfer marka elektrikli kapsüller, mavi renkli karteks patlayıcı ve küçük tüplerin kullanılıyor olması; 03.05.2005 günü Mersin'de, 05.05.2006 günü Şırnak-Uludere İlçesinde PKK'ya karşı yapılan operasyonlar sonucu ele geçirilen malzemelerle örtüşmektedir" Açıklamada, Kriminal Polis Laboratuvarında detaylı inceleme ve emniyet birimlerince gerekli soruşturmanın sürdüğü de kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem