Bomba Kuryesinden Şok İtiraf

İstanbul'da bombalı eylem amacıyla Diyarbakır'dan getirdiği patlayıcıları bombacılara ulaştırmaya çalışan bölücü terör örgütü PKK üyesi bir terörist Bakırköy İstanbul caddesinde patlayıcılarla birlikte yakalandı. Teröristin çantasında bulunan 8 kilo 360 g

Bomba Kuryesinden Şok İtiraf

İstanbul'da bombalı eylem amacıyla Diyarbakır'dan getirdiği patlayıcıları bombacılara ulaştırmaya çalışan bölücü terör örgütü PKK üyesi bir terörist Bakırköy İstanbul caddesinde patlayıcılarla birlikte yakalandı. Teröristin çantasında bulunan 8 kilo 360 gram A-4 ve 1 kilo 400 gram TNT patlayıcı ele geçirildi. Nimet Turkan isimli teröristin polise verdiği ifadesinde PKK'nın kendisini köle gibi kullandığını belirterek, "Kuryelik yapıp bombaları taşımazsam 8 çocuğumu öldüreceklerini söylediler." dediği bildirildi.

İstanbul Terörle Mücadele, İstihbarat ve Milli İstihbarat Teşkilatı PKK'nın sansasyonel eylem amacıyla Diyarbakır'dan İstanbul'a yüklü miktarda bomba gönderdiği bilgisini aldı. Teknik ve fiziki takip sonrasında bombanın otobüsle İstanbul'a gönderileceği belirlendi.

Diyarbakır'dan otobüse bindikten sonra adım adım takip edilen kurye Nimet Turkan Bakırköy'e gelince ekipler operasyon kararı aldı. İstanbul Caddesi üzerinde gözaltına alınan Turkan ile birlikte çantasında bulunan 8 kilo 360 gram A-4 plastik patlayıcı, 1 kilo 400 gram TNT toz patlayıcı madde, 1 adet cep telefonu, 1 sim kart ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Kurye Nimet Turkan'ın Diyarbakır'dan aldığı bombaları İstanbul'da örgüt üyelerine ulaştırmaya çalıştığı bildirildi.

Terörle Mücadele ekipleri tarafından sorguya alınan Turkan'ın örgütün kendisini ve ailesini öldürmekle tehdit ettiğini söylediği belirtildi. "Örgüt beni köle gibi kullandı. Bombaları taşımazsam ve istediklerini yapmazsam 8 çocuğumu öldüreceklerini söylediler." şeklinde ifade verdiği bildirildi. 1998 ve 1999'da PKK'ya yardım ve yataklıktan cezaevine girdiği belirlenen Nimet Turkan'ın Diyarbakır'da yaşadığı ve çobanlık yaptığı kaydedildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem