Bocutoğlu'ndan Aktütün Yorumu

Trabzon İl Genel Meclisi toplantısına konuk olan KTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr Ersan Bocutoğlu, bir meclis üyesinin sorusu üzerine ses getirecek şu açıklamayı yaptı” Gerekirse ordu evleri kapatılır, Aktütün karakolu yapılır. Bu kadar yolsuzluğun karşısın

Bocutoğlu'ndan Aktütün Yorumu
Trabzon İl Genel Meclisi toplantısına konuk olan KTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr Ersan Bocutoğlu, bir meclis üyesinin sorusu üzerine ses getirecek şu açıklamayı yaptı” Gerekirse ordu evleri kapatılır, Aktütün karakolu yapılır. Bu kadar yolsuzluğun karşısında Aktütü'nun maliyeti hiçtir.

Trabzon İl Genel Meclisi'nin dünkü oturumunda konuşan KTÜ öğretim üyelerinden Prof Dr. Ersan Bocutoğlu, bir meclis üyesinin sorusu üzerine son derece ilginç bir çıkışta bulundu. Terörün ülke gündemine oturduğu bir zamanda mecliste konuşma yapan Bocutoğlu Genelkurmay'ın bazı mali imkansızlar nedeni ile sınır karakollarının yerinin değiştirilmesinde gecikmeler oluyor şeklindeki açıklamalarını yorumlarken “Gerekirse ordu evleri kapatılır, karakollar yapılır.Bu kadar yolsuzluğun olduğu yerde Aktütün karakolunun maliyeti hiçtir” dedi.

Bocutoğlu meclise hitaben Kafkasların dünü bugünü konulu bir konuşma yaptı. Bu konjonktürde Trabzon'unda çok önemli bir yer teşkil ettiğini belirten Bocutoğlu “ Trabzon gelecekte bu bölgenin yıldızı olacaktır. Bunu görerek Batum-Hopa-Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi öne alınmalıdır. Çünkü Trabzon İran ve Ermenistan'ın ikmal limanıdır” dedi. Ülke olarak Anadolu'da yer almanın sıkıntılı olduğunu belirten Bocutoğlu “Balkanlar,Kafkasya ve Ortadoğu da dengelerimizi çok iyi sağlamalıyız .Ömrümüz Rusya Amerika savaşlarıyla geçti. Türkiye arada hep ezildi. Misak-ı Milli sınırlarımız belli olduktan sonra içimize çekildik .Ne kadar bu sınırlar içinde kalsak da tarih hep eteklerimizden çekti. Kafkas ülkeleriyle ilişkilerimizin önemli bir boyutu haline gelen enerji,petrol ve doğal gaz boru hatları projesinde mesafeler kaydedilmiştir.Öte yandan Amerika da bizim müttefikimizdir. Bu konjektürde ülke olarak ayakta durmamız için izleyeceğimiz tek politika güçler arasında denge kurmaktır” Dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem