BM dünyayı şoke etti!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Ban, düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail’in savunma hakkını tamamıyla paylaştığını belirtti. Ban, İsrail'in demokratik ülke olduğu değerlendirmesinde bulunarak, Filistin hükümetinin İsrail’i

BM dünyayı şoke etti!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen Ban, düzenlenen ortak basın toplantısında, İsrail’in savunma hakkını tamamıyla paylaştığını belirtti. Ban, İsrail'in demokratik ülke olduğu değerlendirmesinde bulunarak, Filistin hükümetinin İsrail’i tanıması gerektiğini ifade etti.
 
"HAMAS'IN ROKET SALDIRILARINI KINIYORUZ"
 
Ban, "Hamas’ın roket saldırılarını kınıyoruz. Hamas saldırılarına derhal son vermeli. Taraflar çatışmaya son vermeli. Başbakan Netanyahu'ya hayatını kaybedenlerden ötürü başsağlığı dilemek istiyorum. İsrail halkına da başsağlığı diliyorum" şeklinde konuştu.
Yahudi yerleşimciler tarafından yakılarak öldürülen Filistinli genç Muhammed Hudayr'ın yaşadığı acıyı paylaştığını vurgulayan Ban, "Çok fazla Filistinli ve İsrailli hayatını kaybediyor. Çözüm bulmaya çalışılmalı" dedi.
 
Ban, ateşkesi sağlamak amacıyla çeşitli görüşmeler yaptığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
 
"Filistin lideriyle sonra da ABD Dışişleri Bakanıyla görüştüm. Benim iki tarafa da verdiğim mesaj aynı. Savaşı durdurun ve konuşmaya başlayın. Bu sorunun altındaki sebebe bakmalıyız. Şiddete başvurulmamalı. Askeri eylemler durdurulmalı."
Her iki tarafın da acılar yaşadığını anlatan Ban, "Benim iki tarafa da çağrım var: Bu savaşı durdurun ve konuşmaya başlayın. İsrail'in kendini savunma hakkını doğru buluyorum. Hamas'ın saldırılarını durdurması ve İsrail'i tanımasını istiyorum" şeklinde konuştu.
 
"İSRAİL KENDİNİ KORUMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAKTIR"
 
İsrail Başbakanı Netanyahu ise Hamas'ın Filistinliler'i canlı kalkan olarak kullanması ve İsraillileri hedef alması nedeniyle savaş suçu işlediğini iddia ederek, " İsrail kararlı biçimde vatandaşlarına yönelik saldırılarla mücadele edecektir. Hamas, hastanelerin, camilerin ve okulların altından terörist saldırı amaçlı tüneller inşa ediyor. Hamas,İsrail kendilerine cevap vermeden önce sunduğumuz ateşkes anlaşmamızı kabul etmedi. Uluslararası toplum, ateşkesi kabul etmediği için ve ölü sayısının artmasına neden olduğu için Haması sorumlu tutmalı" diye konuştu.
 
Öte yandan, her ülkenin kendini koruma hakkı olduğunu anlatan Netanyahu, "İsrail kendini korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır. Bu sadece bizim hakkımız değil, aynı zamanda görevimizdir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler