'Bizim için IŞİD de, PKK da bir'

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de yaptığı açıklamada, "Bizim için IŞİD de PKK da birdir. Hepsi ülkelerin siyasi istikrarını ve insanlığı hedef almış kitlelerdir. O yüzden bizim bunlar arasında kendi lehimize tercih yapmak diye bir ş

'Bizim için IŞİD de, PKK da bir'
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de yaptığı açıklamada, "Bizim için IŞİD de PKK da birdir. Hepsi ülkelerin siyasi istikrarını ve insanlığı hedef almış kitlelerdir. O yüzden bizim bunlar arasında kendi lehimize tercih yapmak diye bir şeyimiz olmaz’’ dedi.
 
Bakan Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Yıldız burada yaptığı konuşmada, Irak ve Suriye'deki gelişmeleri değerlendirerek, "Biz 1250 kilometre sınırı olan bu coğrafyanın en önemli komşu ülkesiyiz. Biliyorsunuz, hemen bayramdan önce bir tezkere çıktı. Bu tezkere şunu söylüyor; öncelikle ülkemizin sınırlarının güvenli bir şekilde korunabilmesi, oluşabilecek bir tehdit karşısında savunabilmesini içeriyor. Ama gerekirse de sınır ötesi bir harekatta da bulunabilmeyi. Gerek Suriye’de, gerekse Irak’ta’’ dedi.
 
IŞİD YA DA PKK’DAN BİRİNİ TERCİH ETMEMİZİ İSTİYORLAR
 
Bakan Taner Yıldız, ‘’Şimdi bakın, dünyanın bir kısım ülkeleri bizi PKK’yla IŞİD arasında tercih yapmaya zorluyorlar. (Hangisini tercih edersiniz), diye. Bizim için IŞİD de bir, PKK da bir. Hepsi ülkelerin siyasi istikrarını ve insanlığı hedef almış kitlelerdir. O yüzden bizim bunlar arasında kendi lehimize tercih yapmak diye bir şeyimiz olmaz’’ diye konuştu.
 
Böyle bir tercihi ortaya atmanın hem Türkiye’nin siyasi istikrarını, hem de uluslararası itibarını zedelemeye dönük işler, buna dönük sözler olduğuinu vurgulayan Yıldız, "O yüzden bizim böyle bir oyun içine düşmemiz sözkonusu olmaz. Tabii Kobani’nin savunmasıyla ilgili bunlar bahsediliyor. Aynı hassasiyeti bakın zamanında biz söylemiştik. Yaklaşık 4 yıldan bu yana bölgeyle alakalı öngördüğümüz bütün konular tek tek ortaya çıkmaya başladı’’ diye konuştu.
 
SURİYE VE IRAK’TAN GELENLER İÇİN 3,5 MİLYAR DOLAR HARCADIK
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye ve Irak’tan gelen sığınmacılar için Türkiye olarak şimdiye kadar 3,5 milyar dolar harcandığını bildirdi. Bakan Taner Yıldız, Talas Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Yıldız burada yaptığı konuşmada, "Türkiye, insanlık ve İslamiyet adına bütün yüreğini misafirperverliğini, kucağını açmışken, Suriye'den Irak'tan gelen Sünnisine, Alevisine, Arabına, Kürdüne ve Türk'üne bakmaksızın, bütün unsurlarıyla beraber onlar bizim misafirimizdir diye şu anda, 3.5 milyar dolar civarında para harcadık. Uluslararası arenada bunların kıymetinin bilinmesini tabii ki bekleriz. Ancak, bırakın bunların kıymetinin bilinmesini, uluslararası arenada Türkiye'nin itibarsızlaştırılmasıyla alakalı olarak da konuya şahit oluyoruz. Tabii ki biz bunlara kanmayacağız. Yeni Türkiye'yle beraber bütün bunların üstesinden geleceğiz. Kayseri'ye misafir olan, ülkemize misafir olan bütün bu iltica eden insanlara da inşallah yüreğimizi ve kucağımızı açıp, iyi ev sahipliği yapacağız’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler