Bir Türk aile rehin tutuluyor

Saldırının düzenlendiği Oberoi otelde Seyfi ve Meltem Müezzinoğlu Rehin tutuluyor.

Bir Türk aile rehin tutuluyor

Hindistan'ın Mumbai kentinde komandoların, Tac Mahal ve Trident-Oberoi otelleriyle Yahudi yardım kuruluşuna baskın düzenlemeye hazırlandığı bildirildi.

Görgü tanıkları ve televizyon kanalları, komandoların, militanların kapana kısıldığı veya onlarca kişinin rehin alındığı Tac Mahal ve Trident-Oberoi otelleriyle Yahudi yardım kuruluşuna baskın düzenleyeceklerini bildirdi.
Associated Press ajansının haberinde de rehin alınan yabancılar arasında Türkler ve İspanyolların da bulunduğu belirtildi.

Önceki haberlerde, rehin alınanlar arasında Amerikalılar, İngilizler, İtalyanlar, İsveçliler, Kanadalılar, Yemenliler, Yeni Zelanda'lılar ve bir Singapur'lunun yer aldığı kaydedilmişti.

Bu arada, İngiltere, vatandaşlarına, terörist saldırıların d üzenlendiği Hindistan'ın Mumbai kentine zorunlu olmayan seyahat yapmamaları uyarısında bulundu.
İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mumbai'de bulunan İngiliz vatandaşlarından kapalı alanlardan dışarı çıkmamaları ve bir sonraki duyuruya kadar basından haberleri takip etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklamada, Hindistan'ı her yıl 700 binden fazla İngiliz'in ziyaret ettiği hatırlatıldı.
Bu arada Tac Mahal Oteli'nden çatışma ve patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.
Televizyon kanalları, komandoların girdiği, radikal dinci militanların içeride bulunduğu Tac Mahal Oteli'nin açık bir penceresinden duman yükseldiğini duyururken, komandoların aynı zamanda Trident-Oberoi Oteli'ne de girdikleri, otelden çatışma seslerinin yükseldiği kaydedildi.

Haberde, otelin arka kapasından en üz 3 kişinin çıktığı görülürken, Yahudi yardım kuruluşunun önünde de komandoların toplandığı belirtildi.
Trident-Oberoi Oteli'nde onlarca kişinin kapana kısıldığı ve rehinelerin bulunduğu biliniyor.

Hindistan otelinde mahsur kalan 2 Türk kurtarıldı

Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen terörist saldırıların hedeflerinden biri olan Trident-Oberoi Oteli'nin üst katından alevlerin yükseldiği bildirildi.
Televizyonda yayımlanan haberde, otelin üst katından yükselen alevler görülürken, komandoların içeride aşırı dinci militanlarla çatıştıkları belirtildi.
Bu arada İngiltere Dışişleri Bakanlığı, saldırılarda bir İngiliz vatandaşının yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Bakanlık sözcüsü, İngilizin ölümünü doğ rularken, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermedi.
Trident-Oberoi Otelinden polisin 7 rehineyi kurtardığı bildirildi.
Adını açıklamayan rehinelerden biri, gazetecilere yaptığı açıklamada, otelin içinde çok sayıda ceset gördüğünü belirtirken, polisin kurtarma operasyonu sürerken kendilerinden konuşmamalarını istediğini söyleyerek, ayrıntılı bilgi vermedi.

Bu arada, ABD Başkanı George Bush, saldırılardan ötürü Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'i telefonla aradı.
Beyaz Saray sözcüsü Dana Perino, yaptığı açıklamada, Bush'un saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirmek ve destek önerisinde bulunmak için Singh'e telefon ettiğini açıkladı.

TÜRKLERİN DURUMU
Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu, bir otelde rehin tutulan 3 Türk'ten 2'sinin kurtarıldığını söyledi.
Bilman Meltem ve Seyfi Müezzinoğlu adlı 2 Türk vatandaşının Mumbai'de rehin tutuldukları otelden kurtarıldıklarını, güvenlikli alana geçirildiklerini ve sağlık durumların iyi olduğunu bildirdi.

Üçüncü Türk vatandaşının ise otelde hala mahsur durumda olduğ unu belirten Bilman, bu kişinin kurtarılması için güvenlik makamlarıyla koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve bu kişinin de en yakın zamanda kurtarılmasını ümit ettiğini söyledi. Bilman ayrıca, otelde operasyonların sürdüğünü, diğer Türk vatandaşıyla bizzat telefonla görüştüğünü ve bu kişinin sağlık durumunun iyi olduğ unu vurguladı.

Türkiye'nin Yeni Delhi Büyükelçilik Müsteşarı Ahmet Yö rük ve bir Hintli görevlinin uçakla Mumbai'ye gittiğini ve bu kişilerin Mumbai'ye vardıklarını belirten Bilman, "Bu yetkililer, olaylardan etkilenen vatandaşlarımızla buluşup, Türkiye'ye salimen dönmeleri için gerekli tedbirleri alıyorlar" dedi.
Bilman bu sabah, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılar sonucu, 1 çift ve 1 bayan toplam 3 Türk vatandaşının bir otelde mahsur kaldığını söylemişti.

Merkezi Pakistan'da bulunan Leşker-i Tayibe örgütü, Hindistan'ın Mumbai kentinde düzenlenen saldırılarda rolü bulunduğuna dair iddiaları yalanladı.
Örgütün sözcüsü Abdullah Gaznavi, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, "Leşker-i Tayibe, Mumbai'deki saldırıları sert bir dille kınıyor. Leşker'in herhangi bir Hint örgütüyle bağlantısı yok" dedi.

Leşker-i Tayibe, sıklıkla Hindistan'da düzenlenen saldırılardan sorumlu tutuluyor.
Hindistan İçişleri Bakanlığı'na bağlı iç güvenlik özel sekreteri, Mumbai'deki terörist saldırıların hedeflerinden biri olan Trident-Oberoi Oteli'nde hala 20-30 kadar rehine olabileceğini söyledi.

M.L. Kumawat, düzenlediği basın toplantısında, "Oberoi Oteli'nde 20-30 civarında kişinin hala rehin olduğu sanılıyor... Kesin rakam bilinmiyor" dedi.
İç güvenlik özel sekreteri Kumawat, Oberoi Oteli'nde 21 ile 8. katlar arasının, Tac Mahal Oteli'nde de girişle 4. kat arasının güvenlik görevlileri tarafından boşaltıldığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem