BioNTech aşısı olanlar 3. dozu yaptıracak mı?

BioNTech, üçüncü doz korona aşısı izni için FDA'ya başvuracak.

BioNTech aşısı olanlar 3. dozu yaptıracak mı?

ABD ilaç firması Pfizer ile Alman BioNTech ortaklığında geliştirilen ve tüm dünyaya umut olan koronavirüs aşısı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İki büyük ilaç firmasının, aşının üçüncü doz uygulaması için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvuru yapacağı belirtildi.

Pfizer'dan Assoicated Press'e yapılan açıklamada, şirketin salgına bağışıklığı artırmak ve potansiyel olarak Kovid-19 varyantlarının yayılmasını durdurmak amacıyla üçüncü doz aşı onayı için FDA'ya izin başvurusu yapacağı kaydedildi.

İKİNCİ DOZDAN SONRA 12 AY İÇİNDE YAPILACAK

Açıklamada, mevcut aşının, Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantına karşı güncellendiği belirtilerek ikinci dozun ardından 12 ay içinde yapılacak üçüncü doz Kovid-19 aşısının virüsün yeni varyantlarını önlemede kuvvetli etkisi olacağı ifade edildi.

ACİL KULLANIM ONAYI ALMIŞTI

Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği BNT162b2 adındaki Kovid-19 aşısına, 11 Aralık 2020'de FDA tarafından pandemi ile mücadele için "acil kullanım onayı" verilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem