Binlerce kişinin memurluğu yanabilir!

2010 yılında Eğitim Bilimleri alanında 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren aday sayısı 3 bin 227 olduğu tespit edilmişti. Eğitim Bilimleri sınavı iptal edildikten sonra 'büyük başarıya' imza atan adayların birçoğu ikinci sınava girmedi. Öğretmen olmak i

Binlerce kişinin memurluğu yanabilir!

2010 yılında Eğitim Bilimleri alanında 100 ve üzeri soruya doğru cevap veren aday sayısı 3 bin 227 olduğu tespit edilmişti. Eğitim Bilimleri sınavı iptal edildikten sonra 'büyük başarıya' imza atan adayların birçoğu ikinci sınava girmedi. Öğretmen olmak için sınava giren adayların büyük çoğunluğu Genel Yetenek ve Genel Kültür alanından aldıkları puanla kamuda düz memur olmayı tercih etti. Dolayısıyla soruların çalındığı gerekçesiyle iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavının binlerce dahileri kamuda düz memur olarak görev yapıyor. Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının da çalındığı ve dağıtıldığının ortaya çıkmasının ardından o yıl memur olarak atanan binlerce ismin görevinin sona erebileceği belirtiliyor. Bu isimlerin başında gazeteci Mehmet Baransu'nun yengesi A.B. ile 17 Aralık darbe girişimin ardından tutuklanan eski İstanbul Mali Şube'de görevli Başkomiser İsmail Arpacı'nın eşi A. Arpacı da bulunuyor. Ayrıca bu yolla kamuda düz memur olarak göreve başlayan birçok kişinin paralel yapının dershanelerinde ve kolejlerinde öğretmen olduğu tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem