Binlerce kişiden protesto

İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği ve 150'ye yakın kişinin öldüğü hava saldırısı, Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi. Polisin Taksim Meydanı'na yürümelerine izin vermediği göstericiler,

Binlerce kişiden protesto


İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği ve 150'ye yakın kişinin öldüğü hava saldırısı, Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde toplanan binlerce kişi tarafından protesto edildi. Polisin Taksim Meydanı'na yürümelerine izin vermediği göstericiler, İsrail bayrağı yaktı.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak başta olmak üzere, çeşitli sivil toplum örgütü ve dernek üyeleri ile vatandaşların da aralarında bulunduğu binlerce kişi, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Ellerinde Filistin bayrakları bulunan göstericiler, sık sık "Hamas, İsrail'i vur" sloganları atarak tekbir getirdi. İsrail uçaklarının Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği hava saldırısını protesto eden göstericiler, toplu halde Taksim Meydanı'na yürümek isteyince polisin engeliyle karşılaştı. Çevik Kuvvet ekipleri, grubun Taksim'e yürüyüşüne izin vermedi. Bunun üzerine polis müdürleri ve grup temsilcileri arasında yaklaşık yarım saat pazarlık görüşmeleri yapıldı. Yapılan görüşmeler sonunda polis, grubun Fransız Konsolosluğu'na kadar yürümesine izin verdi. Yürüyüşe geçen grup, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a yürüyen işçilerle karşı karşıya geldi. İşçileri de, attıkları sloganlarla İsrail protestosuna destek verdi.

Yapılan açıklamada, "İsrail devletine karşı tüm Müslüman ülkelerin bir olması gerekmektedir. Müslümanlar bir olmadığı sürece İsrail'in bu saldırıları devam edecektir. Müslümanlar bir olduğu takdirde de İsrail bir kaşık suda boğulacaktır. Onlar öldürdükçe biz dirileceğiz. Tüm Müslüman alemi, İsrail'e karşı birlik olarak kendi ülkelerinde elçiliklerine izin vermesinler" denildi. Açıklamanın ardından göstericiler İsrail bayrağını ateşe verdi.

İsrail'in önceki saldırılarında yaralanarak tedavi için Türkiye'ye getirilen Filistinliler'in de yer aldığı eylem, basın açıklamasının ardından sona erdi. Göstericiler, sloganlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler