Bingöl'de sıcak çatışma

Bingöl'ün Genç İlçesi Yayla Jandarma Karakolu’na bağlı timlerin yaptığı arama tarama faaliyetleri sırasında bir grup teröristle karşılaşıldı ve çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlik sevk edildi.Genç İlçesi’nin Kaldırım Köyü kırsalında arama tarama faaliye

Bingöl'de sıcak çatışma

Bingöl'ün Genç İlçesi Yayla Jandarma Karakolu’na bağlı timlerin yaptığı arama tarama faaliyetleri sırasında bir grup teröristle karşılaşıldı ve çatışma çıktı. Bölgeye takviye birlik sevk edildi.

Genç İlçesi’nin Kaldırım Köyü kırsalında arama tarama faaliyeti yürüten Yayla Jandarma Karakolu’na bağlı bir tim, bu sabaha karşı bir grup teröristle karşılaştı. Güvenlik güçlerinin ‘teslim ol’ çağrısına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yaklaşık 20 kişilik terörist grubu ormanlık alana kaçıp izlerini kaybettirmeye çalışırken, bölgeye sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Kobra tipi helikopterler sevk edildi. Helikopterler, PKK’lıların bulunduğu alanları bomladı.

Teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon bölgesine Jandarma Özel Harekat Timleri ile geçici köy korucuları sevk edildi. Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatılırken, yer yer çatışmaların sürdüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem