Bingöl'de 4 korucu yaralandı

Bingöl' de PKK mayınına basan 4 korucu ağır yaralandı.

Bingöl'de 4 korucu yaralandı

Bingöl' de PKK mayınına basan 4 korucu ağır yaralandı.
Bingöl'de 'de kış üstlenmesi için sığınaklarına döndükleri belirlenen yaklaşık 60 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon kapsamında, Karlıova ile Yedisu İlçeleri arasındaki kırsal kesimde araziye önceden döşenmiş mayına basan 4 geçici köy korucusu ağır yaralandı. Yaralı korucular helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne götürüldü.

Terör örgütü PKK'nın Kandil Dağı'ndaki ele başlarının telsiz talimatıyla 'kış bastırmadan yerlerinize dönün' talimatını verdiği belirlenen ve bulundukları yer saptanmaya çalışılan yaklaşık 60 teröristi etkisiz hale getirmek için Karlıova, Yedisu, Kiğı Adaklı ilçelerinin kırsal kesimi ve Kara cehennem Mevkii'nde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü operasyonda PKK'lı teröristlerin bulunabileceği alanlara Sikorsky helikopterlerle Jandarma özel Harekat Timleri indirildi. Teröristlerin geçiş yolları ve stratejik alanlar tutuldu.

Operasyon kapsamında Karlıova ile Yedisu İlçeleri arasındaki kırsal bölgede PKK'lıların araziye döşediği mayına basan 4 korucu ağır yaralandı. Yaralı korucular askeri helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Operasyon devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem