Binden fazla teröristi kaçırdık

Genelkurmay Başkanlığı, 1992 yılındaki operasyonda Irak'ın güneyine kaçan binden fazla teröristin iadesinin sağlanamadığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında günd

Binden fazla teröristi kaçırdık

Genelkurmay Başkanlığı, 1992 yılındaki operasyonda Irak'ın güneyine kaçan binden fazla teröristin iadesinin sağlanamadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tuğgeneral Gürak, 1992 yılı Ekim ayında yapılan sınır ötesi harekat sırasında yaşananlarla ilgili kamuoyuna yansıyan gelişmelere de değindi. Gürak, o dönemde gerçekleştirilen operasyonda bölücü terör örgütünün büyük bir darbe aldığını anlatan Gürak şunları söyledi:

"Sınır bölgesine yakın yerlerde bulunan ve operasyon neticesinde bu bölgeleri terk etmek zorunda kalan binden fazla terörist daha güneydeki bölgelere gitmiştir. Bu teröristlerin Türkiye tarafından çeşitli girişimler yapılmasına rağmen Türkiye'ye geri verilmeleri sağlanamamıştır. Durum böyleyken gündemi değiştirmek amacıyla, geçmiş dönemde yaşanan bazı olayları değiştirerek ve gerçekle ilgisi olmayan şekilde bir takım basın yayın organlarıyla konu kamuoyuna aktarılmaktadır. Takdir kamuoyunundur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem