Bilirkişi Cerrah'ı akladı

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan idari soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişi çalışmasını tamamladı. Trabzon Emniyeti'nden İstanbul Emniyeti'ne Dink'le ilgili gönderi

Bilirkişi Cerrah'ı akladı
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'nca başlatılan idari soruşturma kapsamında görevlendirilen bilirkişi çalışmasını tamamladı.

Trabzon Emniyeti'nden İstanbul Emniyeti'ne Dink'le ilgili gönderilen 17 Şubat 2006 tarihli yazıda imza ve parafları bulunan 6 istihbarat görevlisinin ise “kusurlu” olduğu belirtildi.

Dink'in öldürülmesinde emniyet birimlerinin kusurunun bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda üçüncü kez başlatılan araştırmanın son aşamasına gelindi. Daha önce ikinci araştırma sırasında müfettişlerin görevlendirdiği bilirkişinin rütbe ve mesleki kıdemce Cerrah'ın astı konumunda olması nedeniyle mahkeme, Cerrah'a eşdeğer bilirkişinin görevlendirilmesi ve çalışmanın Cerrah'ı da kapsayacak biçimde genişletilmesi kararını vermişti.
Karar üzerine ön incelemeyi yürüten mülkiye başmüfettişleri, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden iki uzmanın bilirkişi olarak atanmasını istedi.

Bu kez, 1. sınıf emniyet müdürü olarak Cerrah'la aynı rütbedeki iki polis başmüfettişi bilirkişi olarak atandı. Daha önce yıllarca emniyetteki istihbarat hizmetlerinde görev yapmış olan bilirkişiler, ön incelemeye esas olacak raporlarını hazırladı.

Milliyet'in bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre; bilirkişiler, Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi'nden İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi'ne gönderilen, Dink'in öldürüleceği yönünde bilgi içeren 17 Şubat 2006 tarihli belgeyle ilgili yapılan çalışmalarda Cerrah'ın “kusuru bulunmadığını” belirledi.

Altı kişi kusurlu bulundu

Bilirkişinin, söz konusu evrakın ilgililerce Cerrah'a gösterilmediğini, haberinin olmaması nedeniyle sorumlu olamayacağını belirlediği öğrenildi.
Bilirkişi, Trabzon'dan gelen evrakta imzaları bulunan İstanbul Emniyeti İstihbarat Şubesi'nde müdür, amir ve memur olarak görev yapan 6 personelin ise “kusurlu bulunduğunu” tespit etti.

Mülkiye başmüfettişlerinin daha önce görevlendirdiği bilirkişi, “Mevzuat çerçevesinde yapılması gereken ve yapılmayan iş ve işlemlerden dolayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli en alt kademeden en üst kademedeki memur ve yöneticilerin denetim görevini yerine getirmemek başta olmak üzere, ceza ve disiplin hukukundan kaynaklanan sorumluluklarının bulunabileceği” diye görüş bildirmiş, Cerrah'ın denetim görevini yerine getirmediğini tespit etmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem