Bilim Kurulu'nun KTÜ'lü üyesi Özlü açıkladı: Düğünler yapılabilecek mi?

Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Düğünler yapılabilecek mi” sorusuna cevap verdi. 

Bilim Kurulu'nun KTÜ'lü üyesi Özlü açıkladı: Düğünler yapılabilecek mi?

Haber61 Haber Servisi

Bilim Kurulu’nda yer alan KTÜ’lü Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüse dair merak edilen soruları yanıtlamaya devam ediyor.

Özlü bu kez yaz aylarına girilerken en çok gündeme gelen “Düğünler yapılabilecek mi” sorusuna yanıt verdi. 

Özlü şu ifadeleri kullandı;

Bayram sonrası normalleşme gündeme geliyor. Düğünler olacak mı diye merak ediliyor. Bayramdan sonra da geleneklerimize uygun şekilde düğün yapmak bayramdan sonra da kolayca olacağa benzemiyor. Risk devam ediyor. Bizim düğünlerimizde herkes davet edilir ve kalabalıklaşma olur sosyal mesafe ortadan kalkar. Bu bir eğlence ortamıdır eski rutine uygun düğünler yapamayız. Düğün nedeniyle başka şehirlerden katılım olacaktır bu da riski taşımak demektir. Düğünü sadeleştirerek yapılabilir. Aile içerisinde daha az kalabalıkla yapılabilir. Yoksa düğünden 10 gün sonra bir fecaat yaşanabilir. Bunu kimse istemez. Düğünler için farklı yollar aramalıyız. Hediyemizi tebriğimizi uzaktan iletebiliriz. Düğünler için yeni bir format geliştirmekte fayda var.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem