Biden Erdoğan‘a hayranlık duyuyor

ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Suriye'deki durumdan, aralarında Türkiye'nin de olduğu, bölgeye "para ve silah akıtan" müttefikleri sorumlu tutmasının ardından Beyaz Saray'dan "damage control" (hasar kontrolü)... Biden'ın Sözcüsü, Hürriyet'e yolladığı açık

Biden Erdoğan‘a hayranlık duyuyor
ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Suriye'deki durumdan, aralarında Türkiye'nin de olduğu, bölgeye "para ve silah akıtan" müttefikleri sorumlu tutmasının ardından Beyaz Saray'dan "damage control" (hasar kontrolü)... Biden'ın Sözcüsü, Hürriyet'e yolladığı açıklamada Başkan Yardımcısı'nın aslında konuşmasında Suriye'deki belirsizliğe vurgu yapmaya çalıştığını, Biden'ın Erdoğan'a "hayran olduğunu" söyledi.
 
ABD'nin IŞİD'e karşı oluşturulan küresel koalisyona askeri destek sağlaması için Türkiye'yi iknaya çalıştığı çok kritik bir dönemde ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Suriye'deki durumdan, aralarında Türkiye'nin de olduğu ABD müttefiklerini sorumlu tutması ortalığı karıştırdı. Biden'ın Ankara'da büyük tepki uyandırması beklenen açıklamalarının ardından "damage control" (hasar kontrolü) stratejisi izleyen Beyaz Saray Sözcülüğü ise acil bir yazılı açıklama göndererek, Biden'ın konuşmasında Suriye'deki belirsizliğe vurgu yapmaya çalıştığını, Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aslında "hayranlık" duyduğunu söyledi.
 
Biden'ın Sözcüsü Kendra Barkoff, e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada şöyle dedi:
 
BIDEN ERDOĞAN'A HAYRAN
 
"Türkiye, ABD için kritik bir müttefiktir ve Başkan Yardımcısı'nın saygı duyduğu ve hayran olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel olarak yakın bir ilişkisi vardır. İki lider, bugün ülkelerimizin IŞİD‘e karşı mücadele etmedeki ortak çabaları hakkında konuştular ve bundan sonraki eylemlerimizi koordine etme konusunda mutabık kaldılar. Başkan Yardımcısı'nın perşembe akşamı Harvard Üniversitesi'ndeki açıklamalarında, hiçbirimizin Suriye içindeki değişik muhalefet unsurları hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımızı anlatmaya çalışıyordu. Ancak şimdi IŞİD ortak tehdidi ile karşı karşıyayız ve bu kötücül gücü azaltıp yok etmek için bölgedeki müttefik ve ortaklarımızla beraber hareket etme konusunda kararlıyız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem