Beylikdüzü'nde iki Trabzonlu aday karşı karşıya! AK Parti ve CHP'den dikkat çeken karar

AK Parti ve CHP, İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde Trabzonlu isimleri Belediye Başkanlığı için aday gösterdi.

Beylikdüzü'nde iki Trabzonlu aday karşı karşıya! AK Parti ve CHP'den dikkat çeken karar

Türkiye'de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere kısa süre kala siyasi partilerde adaylar belli olmaya devam ediyor.

AK Parti ve CHP'den Beylikdüzü Belediye Başkan Adaylığı için dikkat çeken karar geldi. Her iki parti de Beylikdüzü'nde Trabzonlu isimleri aday gösterdi.

CHP, Trabzonlu olan mevcut Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ı yeniden aday gösterdi. Öte yandan AK Parti ise Beylikdüzü için bir başka Trabzonlu isim Mustafa Günaydın'dan yana tercihi kullandı.

2009'dan bu yana Trabzonlu isimler Belediye Başkanı seçildi

2009 yılında yapılan yerel seçimde AK Parti Adayı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilmişti. Trabzonlu olan Uzun'dan sonra, bir başka Trabzonlu Ekrem İmamoğlu, 2014 yılında CHP adayı olarak seçimi kazanmış ve 1 dönem görev yaptıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti.

CHP, 2019 yılında yapılan yerel seçimde Beylikdüzü'nden Mehmet Murat Çalık'ı aday gösterdi. Trabzonlu olan Çalık, seçim yarışında ipi göğüslemiş ve Beylikdüzü Belediye Başkanı olmuştu.

Hem AK Parti hem de CHP'nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçim için Beylikdüzü'nde yine Trabzonlu adaylara yönelmesi, yeni dönemde de Trabzonlu bir Belediye Başkanı seçilme ihtimalini artırmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler