"Ben kimseyi öldürtmedim"

Duruşmaya, tutuklu sanık Erdinç Utaş ile tutuksuz yargılanan Mehmet Kabadayı'nın avukatı katıldı. Duruşmada, Silivri Cezaevi'nde bulunan Sami Hoştan'ın Silivri Ağır Ceza Mahkemesince alınan ifadesi okundu. Hoştan'ın, ifadesinde, İbrahim Çiftçi'nin öldüğü

"Ben kimseyi öldürtmedim"
Duruşmaya, tutuklu sanık Erdinç Utaş ile tutuksuz yargılanan Mehmet Kabadayı'nın avukatı katıldı. Duruşmada, Silivri Cezaevi'nde bulunan Sami Hoştan'ın Silivri Ağır Ceza Mahkemesince alınan ifadesi okundu. Hoştan'ın, ifadesinde, İbrahim Çiftçi'nin öldüğü ana kadar kendisinin en yakın arkadaşı olduğunu belirttiği kaydedildi.

Hoştan'ın ifadede yer alan şu sözleri dikkati çekti:

''Sanık Erdinç Utaş, İbrahim Çiftçi'nin yanında çalışır, şoförlüğünü yapar, işlettiği kumarhanenin girişinde beklerdi. Utaş'ı bu nedenle tanırım. Çeşme'ye her yaz döneminde tatil amacıyla giderdim. Çeşme'deki karakolun karşısındaki Kale Kafe'ye de kumar oynamak amacıyla gidip gelirdim. Kale Kafe, bildiğim kadarıyla İbrahim Çiftçi, Çetin ve İsmet isimli kişilere aitti.

SAMİMİ DOSTLUĞUMUZ VARDI
İbrahim Çiftçi, birkaç kez Erdinç Utaş'ı havaalanından beni alması için göndermişti. İbrahim Çİftçi'yi 15 yıldır tanırım. Samimi dostluğumuz söz konusuydu. Ben de onu İstanbul'a geldiğinde aldırtırdım. Çiftçi'den Kale Kafe'de kumar oynatması nedeniyle herhangi bir pay almam söz konusu değildir. Bombalama olayından önce ve ondan önceki dönemlerde aramızda husumet olmamıştır. İbrahim Çiftçi'nin öldürülmesi hususunda herhangi bir kişiye talimat vermedim. Erdinç Utaş'a talimat vermem söz konusu değildir.''

Mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması ve sanıkların Hoştan'ın beyanına karşı ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Alsancak 2. Kordon'da, 2006 yılının ekim ayında, Aslan Kafe'ye düzenlenen bombalı saldırıda 12 kişi yaralanmış, ''Çerkez İbrahim'' lakaplı İbrahim Çiftçi ölmüştü.

Çiftçi'nin daha önce şoförlüğünü yaptığı ve olayın faili olduğu öne sürülen Erdinç Utaş yakalanmış, Utaş'ın el bombalarını temin ettiği ve kendisini yönlendirdiğini söylediği eniştesi Mehmet Kabadayı da gözaltına alınmıştı.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Çiftçi'nin ölümüne neden olan el bombasının Ergenekon soruşturması kapsamında Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla aynı seriden olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından bilgi istemişti.

Tutuklu sanık Erdinç Utaş'ın, Sami Hoştan ile ilişkisi konusunda ifadesi alınmıştı. Çeşme'de, resmi sahibinin Çetin Göç olduğu Kale Kafe'de İbrahim Çiftçi'nin de ortaklığının bulunduğunu, Hoştan'ın buradan pay aldığını iddia eden Utaş, Çiftçi'yi öldürmek için Hoştan'dan talimat almadığını öne sürmüştü. Utaş, ''İkisi arkadaştı, ortak iş yapıyorlardı. Niye bana böyle bir şey söylesin ki?'' diye ifade vermişti.

Davanın müştekisi konumundaki Ferruh Aktaş ise sanığın doğruları söylemediğini öne sürüp ''Bu arkadaşın bahsettiği Kale Kafe'nin kumarhane olduğu bile belli değil. Karakolun karşısında kumarhane mi olur? Tüm sayılı kişiler gelir orada otururdu. Hatta İbrahim Tatlıses de gelirdi'' demişti.

Mahkeme heyeti, Silivri Ağır Ceza Mahkemesinden bir yazıyla Sami Hoştan'ın ifadesinin alınmasını istemişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem