“Belediyeyi batırdılar tek tek satıyorlar”

CHPli Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu’dan satış yetkisine tepki

“Belediyeyi batırdılar tek tek satıyorlar”

Haber61/Haber Servisi

Ortahisar Belediye Meclisi’nde belediye binasının bazı taşınmazlarının satışıyla alakalı tartışma damgasını vurdu. Dünkü oturumda gündeme gelen konu şöyle; Ortahisar Belediyesi’nin ek binasındaki 2. bodrum katının 1,2,3,4 nolu bağımsız bölümlerinin satış yetkisi istendi.  
CHP  şerh koyduğu yetkiye mecliste AK Partili ve MHPli meclis üyeleri destek vererek onaylandı. 

Bu bağımsız alanlar yakında satılacak. 4 milyon civarında bir satışla ihaleye çıkacağı ileri sürülüyor.

CHPli Meclis Üyesi Cüneyit Zorlu bu satışa neden itiraz ettiklerini şöyle anlattı; “Bu tıpkı evinin 3 odasının ikisini satmaya benziyor. Bu şekilde bir satışı kabul edemeyiz. Zaten belediye başkanı Ahmet Metin Genç, bizden daha önce 30 milyon lira kredi çekmek için yetki istedi verdik. Şimdi belediyenin ne kadar borcu varda bu dükkanları satmaya kadar geldiler? Bunu bize izah edin. 6 yıllık belediyeyi nasıl borçlandırıp batırdınız da bunu bizden istiyorsunuz? Belediye ek binasındaki bu dükkanları neden satacaksınız? Bu büyükşehir belediyesinin meydandaki taş binasındaki dükkanları satmasından farkı yoktur.. Buna kim izin verebilir ki? Kuşkularımız var. Mecliste oy çokluğu ile geçirdikleri satış yetkisiyle buralar kimlere verilecek? Yarın öbür gün sıkışınca belediyenin diğer katlarını da satacak mısınız?”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler