Belediye önünde silahlı kavga

Adana'nın metropol Seyhan İlçe Belediyesi'nde daha önce de yumruklaşan 2 meclis üyesi, 100 kişiyi bulan taraftarlarıyla birlikte bir kez daha kavga etti. Tabancaların da kullanıldığı kavgada, ölen ve yaralanan olmadı. Biri MHP'den ihraç edilen, diğeri 6 a

Belediye önünde silahlı kavga
Adana'nın metropol Seyhan İlçe Belediyesi'nde daha önce de yumruklaşan 2 meclis üyesi, 100 kişiyi bulan taraftarlarıyla birlikte bir kez daha kavga etti. Tabancaların da kullanıldığı kavgada, ölen ve yaralanan olmadı. Biri MHP'den ihraç edilen, diğeri 6 ay uzaklaştırılan Meclis üyeleriyle birlikte 5 kişi gözaltına alındı.


Seyhan İlçe Belediyesi Meclis Toplantısı için belediyeye gelen üyeler Yusuf Ziya Üçdağ ve Askeri Dağlı'nın taraftarları, belediyenin makam girişlerinin bulunduğu bölümde birbirine girdi. Belediye Meclis üyelerinin de karıştığı kavgada, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, üzerindeki tabancayı çekip havaya ateş etti. Çıkan kavga çok sayıda polis ekibinin belediyeye sevk edilmesiyle güçlükle önlendi. Bu arada, olaya müdahale eden bir sivil polisin de havaya ateş açtığı öne sürüldü. Olayı yatıştıran polis, her iki belediye meclis üyesiyle birlikte 5 kişiyi Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olay yerinde 6 boş kovan bulan polis, soruşturmayı sürdürüyor. Ateş eden kişinin meçlis üyelerinden Üçdağ olduğu iddia edildi.

Ak Parti'li Seyhan İlçe Belediyesi'nde MHP'li Meclis üyeleri taraftarlarını birbirine düşüren olaylar zinciri, iddiaya göre, ilçeye bağlı belde iken Büyükşehir'e bağlanıp, mahalleye dönüştürülen Küçükdikili'de yeni oluşturulan bir mahalleye MHP'li meclis üyesi Askeri Dağlı'nın 'Dicle' adının verilmesi için önergede bulunması ile başladı. Genellikle doğu ve güneydoğu illerinden göç edenlerin bulunduğu, belediyelik olduğu dönemde de belediye başkanlığını DTP'nin kazandığı Küçükdikili'deki mahalleye 'Dicle' adının verilmesine karşı çıkan Yusuf Ziya Üçdağ ile öneriyi sunan Askeri Dağlı arasında tartışma yaşandı.

İsim konusundaki bu husumet, MHP'li meclis üyelerinin arasında yumruklaşmaya kadar uzandı. 9 Eylül'de yapılan belediye meclis toplantısında, toplantı devam ederken önce Yusuf Ziya Üçdağ, ardından Askeri Dağlı salondan çıktı. Üçdağ'ın taraftarları Dağlı'nın üzerine yürüdü, çıkan arbedede yumruklaşmalar oldu. Dağlı'nın taraftarları da belediyeye gelince gerginlik büyüdü. Ancak, belediye yöneticileri de araya girince olay son buldu.

İHRAÇ VE UZAKLAŞTIRMA

Belediyede yaşanan bu olayın ardından MHP Adana İl Disiplin Kurulu, 25 Eylül'de aldığı kararla, Yusuf Ziya Üçdağ'ı partiden ihraç ederken, Askeri Dağlı'ya da 6 ay uzaklaştırma cezası verdi. Kararda, insan sevgisini, barış ve huzuru esas alan, kavgayı ve şiddeti değil; eğitim ve bilimi öğütleyen MHP'nin bu tür olayları asla tasvip etmediği vurgulanıp, büyük üzüntü duyulduğu belirtilen olayın bir kamu kurumu olan belediyede ve özellikle meclis toplantısı ortamında meydana gelmesinin 'affedilmeyecek bir hata' olarak değerlendirildi. MHP'nin 'affedilemeyecek hata' olarak değerlendirdiği bu olay, karardan 10 gün sonra bir kez daha yaşandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem