Belediye meclisinden kınama

Canalioğlu toplantıda alınan karar gereği Trabzon Belediye Meclisinin İsrail'i kınayan açıklama yaptı.

Belediye meclisinden kınama

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu başkanlığında yapılan toplantıda alınan karar gereği Trabzon Belediye Meclisinin İsrail'i kınayan açıklaması şöyle:

İsrail yönetimi, 2 yıl önce bir askerini kurtarma bahanesiyle Filistin'e başlattığı, saldırıdan sonra geçtiğimiz günlerde yeni bir saldırıya geçmesi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de infiale neden olmuştur. İsrail Ordusu'nun düzenlediği bu saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 500'e yakın Filistinli yaşamlarını yitirmiş, yüzlercesi ise yaralanmıştır. İsrail'in Hamas saldırılarını gerekçe göstererek böyle bir saldırı yaptığını açıklaması inandırıcı değildir. Son 20 yılın en ağır saldırısının yapılması ve devam etmesi bir soykırıma gidildiğini göstermektedir. İsrail Savunma Bakanı'nın 'Şimdi Savaş Zamanıdır' açıklaması ise ayrı bir talihsizliktir. Şimdi barış zamanıdır. İsrail halkı savaşçı politikacılardan kurtulmalıdır. Bunu kendi iyiliği ve insanlığın iyiliği için yapmalıdır. Bizler, aşağıda adı soyadı ve imzaları bulunan Trabzon Belediye Meclisi Başkanı ve üyeleri olarak bu saldırıları şiddetle lanetlediğimizi belirtmek istiyoruz. Bu saldırılar İsrail'in kana doymadığının bir göstergesidir. Batmış bir ekonomiye, işgal edilmiş topraklara, yıkılmış okullara, açlığa, susuzluğa ve hastalığa rağmen hala o toprakları bırakmamak için mücadele veren Filistin, gerçek bir destek beklemektedir. Birleşmiş Milletler'in bu konuda derhal harekete geçmesini ve İsrail'e 'dur' demesini bekliyoruz. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bu, insanlık adına bir utanç tablosudur. Bu konuda herkesin üzerine düşeni görevi yapmasını ve akıtılan kana son verilmesini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem