"Bekara karı boşamak kolay"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bazı sivil toplum örgütleri (IMF ile) hemen anlaşma istiyor. Bekara karı boşamak kolay'' dedi. Otomobil sektöründe bir yavaşlama olduğuna işaret eden Erdoğan, hurda araç indirimi konusunda bir şey üzerinde çalıştıklarını b

"Bekara karı boşamak kolay"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bazı sivil toplum örgütleri (IMF ile) hemen anlaşma istiyor. Bekara karı boşamak kolay'' dedi.

Otomobil sektöründe bir yavaşlama olduğuna işaret eden Erdoğan, hurda araç indirimi konusunda bir şey üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninin ardından verilen resepsiyonda, gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Erdoğan, bir gazetecinin, yazar Yaşar Kemal'in eserlerinden okuyup okumadığını sorması üzerine, ''Yaşar Kemal'in İnce Memed'ini okudum. İmam Hatipte öğrenciydim, kısa sürede okudum'' diye konuştu.

''İnce Memed mi eşkıya mı?'' sorusuna Erdoğan, gülerek, ''Biz de eşkıyaların içinden çıkıp geldik'' yanıtını verdi.

Belediye başkanı adaylarının belirlenmesine yönelik bir soru üzerine de Erdoğan, ''Bugün akşama kadar kamuoyu araştırmaları gelecek. Temayül yoklamaları da sürüyor. Bayramdan sonra bizde olup (AK Parti) adaylıkları devam edenlerin durumunu açıklayacağız'' diye konuştu. Erdoğan, bir gazetecinin, ''Mehmet Atalay da bunların arasında mı?'' şeklindeki soruya, ''arasında değil'' yanıtını verdi.

Erdoğan, IMF ile ilgili olarak gazetecilerin çeşitli sorularını da cevaplandırdı. ''IMF gelecek yıl büyümenin sıfır olmasını mı istiyor?'' sorusuna Erdoğan, şu cevabı verdi:

''Büyüme konusu öyle talep edilecek bir konu değil, mekanik bir olay değil ki büyüme önceden açıklansın. Biz IMF ile temel ilişkiler üzerinde duruyoruz. Bazı sivil toplum örgütleri hemen anlaşma istiyor. Bekara karı boşamak kolay. Bize kepenk indirtmeyin diyoruz. Eximbank 1 milyar dolar kredi açıyor. Yatırımlarda dövizle ilgili konuyu IMF ile telafi edeceğiz. Merkez Bankasının değerlendirmeleri var, yapacağı şeyler var ve yapıyor da...''

ABD'nin 11 ülkeyle yaptığı swap anlaşmalarına değinen Erdoğan, ''Biz de swap anlaşması yapabileceğimiz ülkelere bakıyoruz. Piyasaları psikolojik olarak rahatlatmak önemli'' dedi.

Başbakan Erdoğan, ''kriz tehdidine'' yönelik bir soru üzerine, ''Sermaye rasyolarına baktığımızda tehdit durumu yok. Bu oran şu an yüzde 12'nin üzerinde, 12'nin altına düşen yok. 12-8 arasında olan yok'' dedi.

Bankalarla ilgili bir soru üzerine Erdoğan, ''Bankalar reel sektöre çile çektiriyor, azap veriyor, daha sonra parayı kime satacaksın bu çile çektirdiklerine...'' diye konuştu.

''Durgunluk sinyali var mı?'' şeklindeki bir soruya Erdoğan, şu yanıtı verdi:

''Bu bizim için çok önemli, hangi sektörde var, otomobilde biraz... Fransa'da stoklarda 1 milyon otomobil varmış, kendi bakanları söyledi. Otomobilde bir yavaşlama var. Hurda araç indirimi yapıyorlar. Fransa'da 1000 avro veriyorlar. Biz de bir şey üzerinde çalışıyoruz, hurda araç indirimi için...''

Başbakan Erdoğan, resepsiyonda, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yan yana geldiği sırada, bir gazetecinin, ''Kömür dağıtımından, kömür işletmeleri zarar ediyor'' iddialarının bulunduğunu hatırlatması üzerine, ''Bakın, çalışmayan kömür ocakları çalışıyor. İşletmeler çalışıyor, burada insanlar çalışıyor, nakliyeciler çalışıyor. Yatan TIR'lar, kamyonlar çalışıyor herkes çalışıyor, görev zararı diye bir şey yok'' diye konuştu.

Gökçek de aynı yöndeki soruya, ''Sayın Başbakanım, medyanın gözünde kömürü alsanız da suç almasanız da suç'' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, bir başka soru üzerine, turizmde Türkiye'nin durumunun iyi olduğunu vurgulayarak, TOKİ'nin yoksul ailelere yönelik ev kampanyasını detaylı bir şekilde anlattı ve taksitler hakkında da bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler