Bedelli askerlikte sevindiren rakam

Bakan Yılmaz, bedelli askerlik için başvuru sayısının 60 bine yaklaştığını söyledi.TBMM Genel Kurulunda, 19 Aralık tarihinde 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde hükümet a

Bedelli askerlikte sevindiren rakam

Bakan Yılmaz, bedelli askerlik için başvuru sayısının 60 bine yaklaştığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, 19 Aralık tarihinde 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde hükümet adına söz alanMilli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik başvuru rakamları ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve bu sayının 20 bin 678'i bulduğunu kaydetmişti. 

BAŞVURU SAYISINDA REKORA MI GİDİLİYOR?

Bu rakamlara göre, 25 gün içerisinde bedelli askerlik için başvuranların sayısında yaklaşık olarak 3 kat artış olduğu görüldü. 2011 yılında çıkarılan bedelli askerlik yasasından 70 bin 430 kişi yararlanmıştı. 30 bin TL karşılığında bedelli askerlikten 2 milyar 113 milyon Türk Lirası gelir elde edilmişti. 

SON TARİH 13 ŞUBAT 2015

Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin 13 Şubat 2015'e kadar askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler