Bedelli askerlik çalışması yok

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, TSK'nın bölücü terör örgüt

Bedelli askerlik çalışması yok

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütü ile mücadelesinin artan bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, TSK'nın bölücü terör örgütüne yönelik olarak icra ettiği faaliyetler kapsamında 31 Ekim 2008 tarihinden bugüne kadar toplam 26 iç güvenlik olayı meydana geldiğini belirtti.

Toplam 11 patlayıcı madde olayından 8'nin (yüzde 72'si) güvenlik kuvvetleri tarafından yerinde imha edilerek olası zayiatların önlendiğini ifade eden Tuğgeneral Gürak, dönem içinde toplam 11 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini, bunlardan 7'sinin yakalandığını kaydetti.

Bir gazetecinin AB İlerleme Raporu'nda TSK aleyhine bazı ifadeler bulunduğunu ifade etmesi, bu konuda TSK'nın görüşlerini sorması üzerine Tuğgeneral Gürak, raporun 5 Kasımda açıklandığını ve konunun tüm yönleriyle devletin ilgili tüm kuruluşları gibi Genelkurmay Başkanlığı tarafından da incelendiğini söyledi. Tuğgeneral Gürak, ''Genelkurmay Başkanlığı olarak görüşlerimiz ilgili mercilere aktarılmaktadır'' dedi.

İmralı Cezaevi'nin güvenliğinin ''TSK personeli tarafından mı? Adalet Bakanlığı personeli tarafından mı sağlandığı?'' sorusuna Tuğgeneral Gürak, ''İmralı Cezaevi'nin dış emniyetinin tüm cezaevlerinde olduğu gibi Jandarma tarafından, iç emniyetinin tüm cezaevlerinde olduğu gibi Adalet Bakanlığı tarafından sağlandığını'' kaydetti.

Bedelli askerlikle ilgili bir çalışma olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Tuğgeneral Gürak, ''Böyle bir çalışma şu anda yok'' yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler