BDP'lilerden Savcılığa Dilekçe

 Bitlis Tatvan ilçesinde, aralarında belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 31 Barış ve Demokrasi Partili (BDP) savcılığa dilekçe vererek, kendilerinin de KCK operasyonlarında yakalananlarla aynı suçu işlediklerini belirt

BDP'lilerden Savcılığa Dilekçe

 

Bitlis Tatvan ilçesinde, aralarında belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 31 Barış ve Demokrasi Partili (BDP) savcılığa dilekçe vererek, kendilerinin de KCK operasyonlarında yakalananlarla aynı suçu işlediklerini belirtti.

BDP'nin başlattığı 'Kendimi ihbar ediyorum, ben de bu suçu işledim, işliyorum' kampanyası kapsamında bir araya gelen BDP'li grup, burada bir basın açıklaması yaptı.

BDP'liler adına açıklama yapan BDP Tatvan ilçe Başkanı Mazlum Akgün, AKP hükümetinin Kürtlere yönelik sürdürdüğü gözaltı ve tutuklama kararının tüm hızıyla devam ettiğini iddia ederek, KCK adı altında siyasi soykırım operasyonları sonucu tutuklanan BDP'li siyasetçi, akademisyen ve insan hakları savunucularının sayısının bugüne kadar 7 bin 748'e ulaştığını ve bunlardan 4 bin'in tutuklanarak cezaevine konulmuş olduğunu söyledi. 

Her gün ortalama 9 Kürt vatandaşının gözaltına alındığını iddia eden Akgün, Kürt siyasetçilerine yönelik KCK adı altında yapılan ve siyasi soykırım olarak nitelendirdiği operasyonlara tepki için böyle bir kampanya yaptıklarını belirtti. Akgün, açıklamasının devamında, "Gözaltına alınan arkadaşlarımız hangi suçu işlemişse, biz de o suçu işliyor ve işlemeye devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın ardından BDP'liler, Tatvan Cumhuriyet Savcılığına dilekçelerini toplu halde vererek kendilerini ihbar etti. Ayrıca, BDP Güroymak ilçe örgütü de Cumhuriyet Savcılığına kendilerini şikayet edecekleri bildirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem