BDP'li vekilin kalçası kırıldı

BDP terör örgütüne yönelik operasyonların durması, bazı üniversitelerde Kürt kökenli öğrencilere saldırıların son bulmasını istemek için Şırnak’ın Silopi ilçesinde yürüyüş düzenledi.İlçe merkezinde esnaf kepenk kapatırken, yaklaşık 10 bin kişi, Habur Sını

BDP'li vekilin kalçası kırıldı

BDP terör örgütüne yönelik operasyonların durması, bazı üniversitelerde Kürt kökenli öğrencilere saldırıların son bulmasını istemek için Şırnak’ın Silopi ilçesinde yürüyüş düzenledi.

İlçe merkezinde esnaf kepenk kapatırken, yaklaşık 10 bin kişi, Habur Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti. BDP milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, partili belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşte parti otobüsüne ’Kürt sorununda demokratik çözüm için Kürt halk önderi Abdullah Öcalan, muhatap alınsın’ pankartı açıldı.

Sert müdahale

Yürüyüşe katılanlar Silopi ilçe merkezinden Habur Sınır Kapısı’na yönelirken, ilçede geniş önlem alan polis çıkışta yolu kesti. Yürüyüşün izinsiz olduğunu belirten emniyet yetkilileri, kalabalığın dağılmasını istedi. Ancak grup yürüyüşe devam etmek isteyince gerginlik tırmandı ve arbede çıktı. Göstericiler taş atmaya başlayınca polis de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Ortalık ana baba gününe dönerken, BDP milletvekilleri Bayındır ve Kaplan kendilerini arbedenin ortasında buldu. Hasip Kaplan biber gazından etkilenirken, Sevahir Bayındır’ın kalça kemiği kırıldı. Hemen Silopi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sevahir Bayındır’a ilk müdahale burada yapıldı, ardından ambulansla Mardin’e gönderildi. Sevahir Bayındır’ın buradan uçakla Ankara’ya götürüleceği açıklandı. Silopi ilçe merkezini savaş alanına çeviren ve ara sokaklarda 2 saat süren olaylarda bazı polislerle ile göstericilerden yaklaşık 10 kişi yaralandı, bazı kişiler gözaltına alındı.

‘Burası Gazze mi?’

Olayların ardından BDP’li Hasip Kaplan, polisin yürüyüşe müdahalesine tepki gösterdi. Kaplan, barış amaçlı bir yürüyüş gerçekleştirmek istediklerini, güvenlik güçlerinin kadın, çocuk, yaşlı demeden gaz bombası ile saldırdığını ve 30 kişinin yaralandığını öne sürdü. Kaplan, şöyle konuştu: “Burası Gazze değil, burası Türkiye ve barış yürüyüşüne bu denli bir tahammülsüzlüğün ve şiddet anlayışının tek sebebi AKP’dir. Kendi valilerini, kaymakamlarını, emniyet müdürlerini atayan hükümet topluma topyekün bir saldırı ile şiddet ortamını yaratmaktadır. Arkadaşımız Sevahir Bayındır polisin sert müdahalesi sonucu ayağından ve yüzünden yara aldı. İşin en enteresan boyotu ise bu kadar insanların yaralandığı bir olayda ne kaymakam ne müdür ve de savcının hastaneye gelmemesidir. Bu ilin vekilinin ayağı kırılmıştır, ancak kendisine bir geçmiş olsun diye bile gelmediler. Bunun tek sebebi kendi valilerini, kaymakamlarını müdürlerini atayan AKP zihniyetidir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem