Bazı Yolcular Serbest Kaldı

Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken kaçırılmak istenen Atlasjet'e ait uçaktaki iki hava korsanı ile güvenlik güçleri bağlantı kuruldu.Uçaktaki yolcuların büyük bir kısmının serbet bırakıldığı ve hava korsanları ile güvenlik kuvvetleri arasındaki görüşmeler

Bazı Yolcular Serbest Kaldı


Lefkoşa-İstanbul seferini yaparken kaçırılmak istenen Atlasjet'e ait uçaktaki iki hava korsanı ile güvenlik güçleri bağlantı kuruldu.

Uçaktaki yolcuların büyük bir kısmının serbet bırakıldığı ve hava korsanları ile güvenlik kuvvetleri arasındaki görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, pilotlar tarafından yakıt ikmali gerekçesiyle Antalya Havaalanı'na indirilen uçaktaki iki hava korsanı ile bağlantı kuran güvenlik güçleri, uçaktaki yaşlı ve çocukların serbest bırakılması için görüşüyorlar. Yetkililer, iki hava korsanını bu konuda ikna etmeye çalıştıklarını bildirdiler.

Bu arada, Atlasjet'e ait uçağın ''Worldfocus'' havayolları şirketinin kiralandığı, 06.45'te KK 1011 sefer sayısıyla Ercan Havaalanı'ndan uçuş yaptığı belirtildi. 136 yolcu ve 6 mürettebatı bulunan uçak 08.05'de Antalya Havalimanı'na inmişti.

Atlas Havayolları'na ait uçak Antalya'ya zorunlu iniş yaptı, uçağın Tahran'a götürülmek istendiği belirtildi.

Kaçırılan uçakta bulunan Kemal Taşyaran isimli yolcunun babası Ömer Taşyaran, oğlunun Kıbrıs'a üniversiteye kayıt yaptırmak için gittiğini, dönüş yolunda bindiği uçağın kaçırıldığını söyledi.

Atlasjet'in Word Focus şirketinden kiraladığı ve Ercan Havaalanı'ndan havalandıktan sonra kaçırılan ve daha sonra Antalya Havalimanı'na indirilen uçaktaki yolcu yakınlarının Atatürk Havalimanı'ndaki gergin bekleyişi sürüyor. Uçakta bulunan Kemal Taşyaran isimli yolcunun babası Ömer Taşyaran, oğlunun Kıbrıs'a üniversiteye kayıt yaptırmak için gittiğini söyledi. Baba Taşyaran, oğlunun dönüş için bindiği uçağın kaçırıldığını, kaçırılma haberini ise basın mensuplarından aldığını belirtti


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler