Bayramda yollar kan gölü

Dokuz günlük tatilinde henüz bir hafta dolmadan çeşitli illerde meydana gelen 161 trafik kazasında 101 kişi yaşamını yitirdi, 595 kişi yaralandı.

Bayramda yollar kan gölü

Kar yağışı ve buzlanma, kazaların artmasında etkili oldu. Yine sürücü hatası, aşırı hız, kar yağışı ve buzlanma olan yollarda dikkatsizlik ve uykusuzluk gibi nedenlerle meydana gelen kazaların günlere göre bilançosu şöyle:

* 05 Aralık Cuma: (6 ölü, 56 yaralı)

Tatilcilerin yola çıkmaya başladığı cuma günü Konya, Kars, Bursa, Iğdır, Ordu, Kayseri, Edirne, Giresun, Kocaeli ve Antalya'da meydana gelen 15 kazada 6 kişi öldü, 56 kişi yaralandı.

* 06 Aralık Cumartesi (13 ölü, 90 yaralı)

Tatilin ilk günü olan cumartesi günü Bolu, Yozgat, Karabük, Balıkesir, Muğla, Kütahya, Ankara, Konya, Hatay, Amasya, Adana, Samsun, Giresun, Bursa, İstanbul, Mersin, Kastamonu ve Nevşehir'de meydana gelen 26 kazada 13 kişi öldü, 90 kişi de yaralandı.

* 07 Aralık Pazar (18 ölü, 136 yaralı)

Arefe günü olan pazar günü Kayseri, Konya, Malatya, Bursa, Giresun, Çanakkale, Sivas, Kastamonu, Osmaniye, İstanbul, Eskişehir, Kocaeli, Gaziantep, Aydın, Tekirdağ, Antalya, Sakarya, Trabzon, Ankara, Bilecik'te meydana gelen 33 kazada 18 kişi öldü, 136 kişi de yaralandı.

* 08 Aralık Pazartesi (14 ölü, 95 yaralı)

Kurban Bayramı'nın ilk günü Karabük, Balıkesir, Konya, Eskişehir, Düzce, Mardin, Samsun, Bursa, Sakarya, Kayseri, Antalya, Şanlıurfa'da meydana gelen 24 kazada 14 kişi öldü, 95 kişi yaralandı.

* 09 Aralık Salı (26 ölü, 73 yaralı)

Bayramın ikinci günü Tokat, Isparta, Bursu, Trabzon, Sivas, Aksaray, Manisa, Kayseri, Yalova, Gümüşhane, Giresun, İstanbul, Eskişehir, Ankara, Malatya, Kocaeli, Düzce, İzmir, Burdur, Aydın, Adana'da meydana gelen 30 kazada 26 kişi öldü, 73 kişi de yaralandı.

* 10 Aralık Çarşamba (18 ölü, 129 yaralı)

Bayramın üçüncü günü Kayseri, Bursa, Bingöl, İzmir, Yalova, Sakarya, Gaziantep, Samsun, Aydın, Bitlis, Uşak, Kahramanmaraş, Van, Zonguldak, Hatay, Bilecik, Giresun ve Sivas'ta meydana gelen 27 kazada 18 kişi öldü, 129 kişi yaralandı.

* 11 Aralık Perşembe (6 ölü, 16 yaralı)

Bayramın dördüncü günü Eskişehir, Balıkesir, Kastamonu, Trabzon ve Konya'da meydana gelen 6 trafik kazasında 6 kişi yaşamını yitirdi, 16 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem