Bayram tatili 11 gün olacak mı?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribiyle ilgili alınması gereken önlemleri anlatırken, Kurban Bayramı tatilinin uzatılabileceğini söyledi. Ankara'da şimdi herkes önceki gün gündeme gelen bayram tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını tartışıyor. Sağlık Bakan

Bayram tatili 11 gün olacak mı?
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribiyle ilgili alınması gereken önlemleri anlatırken, Kurban Bayramı tatilinin uzatılabileceğini söyledi. Ankara'da şimdi herkes önceki gün gündeme gelen bayram tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını tartışıyor.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribiyle ilgili açıklama yaparken kendi ailesinden de virüse yakalananlar olduğunu ve tedavilerinin yapıldığını söyledi. Akdağ, "4 yaşındaki kızımı aşılatmaya fırsat bulamadan Domuz gribi oldu. 24 yaşındaki oğlum da grip oldu. Oğlum biraz daha ağır geçirdi. Evde dinlendiler. Ben zaten aşı oldum. Eşim de, ben de grip aşısı olduk. En ağır oğlum geçirdi. Biz hafif atlattık. Ailece bu hastalığı geçirdik" dedi.

Türkiye'de hastalığın yaygın görüldüğü iller ya da henüz hiç görülmediği birçok şehrin bulunduğunu söyleyen Akdağ, toplumsal tedbirlerin yanında bireysel tedbirlerinde alınması gerektiğini ifade etti.

"İHTİYACA GÖRE TATİL UZATILABİLİR"

Bakan Akdağ, “önlem olarak Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasının söz konusu olup olmadığı” sorusuna ise “O günler yaklaştığındaki ihtiyaçlara göre ayarlanır” karşılığını verdi.

Akdağ, “domuz gribine” bağlı çok sayıda ölümün görüldüğü Ukrayna'da hükümetin DSÖ'den ve Türkiye'den yardım talebinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, “Bu talepler Türkiye'ye de ulaştı. Tecrübe alışverişimizi yapabileceğimizi bildiriyoruz. Bizim aşımız kendimize ancak yetebilecek durumda. O nedenle bu konuda önemli bir destekte bulunma imkanımız bulunmayacak. İlaç konusunda ise belki küçük bir yardım yapabileceğiz” dedi.

Şu ana kadar getirilen aşılardan kaç doz kullanıldığının henüz tam olarak belli olmadığını belirten Akdağ, sağlık çalışanlarının ve hacı adaylarının çoğunluğunun aşı yaptırdığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler