Bayram geldi denetimler arttı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Ocak ayından bugüne kadar ekmek ve ekmek çeşitleri üreten 21 bin 658 işyerine denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda 402 işyerine idari para cezası verildi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denet

Bayram geldi denetimler arttı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılı Ocak ayından bugüne kadar ekmek ve ekmek çeşitleri üreten 21 bin 658 işyerine denetimler gerçekleştirdi. Denetimler sonucunda 402 işyerine idari para cezası verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı denetimlerini şüphe, şikayet, ihbar, inceleme, izlenebilirliğin sağlanması, izleme, gözetim ve tetkik amaçlarının yanı sıra BİMER ve ALO GIDA 174 kapsamında sürdürüyor. Ayrıca Bakanlık merkezi ve bütüncül bir yaklaşımla, gıda zincirinin tüm aşamalarında, tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla değişik ürün gruplarında ve risk bazında değerlendirmeler yaparak Yıllık Gıda Kontrol Planı hazırlıyor.

Bakanlığın Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan kontrol planı ve ihbar, şüphe, şikâyet gibi denetim programlarına ek olarak Ramazan Ayında ekmek ve ekmek çeşitleri üreten işyerlerine denetimler artırıldı. Ramazan ayıyla birlikte 2014 yılının başından bugüne kadar toplam 21 bin 658 denetim yapıldı. Söz konusu denetimler sonucunda toplam 402 adet idari para cezası kesilirken, bu cezaların toplam tutarı ise 2 milyon 793 bin 105 lira olarak gerçekleşti. En fazla ceza gıda kodeksine aykırı üretim yapmaktan dolayı verilirken, hijyen kurallarına aykırı faaliyetlerde bulunmaktan dolayı ise 110 işletmeye ceza verildi. 69 işletmeye kayıt veya onay almadan faaliyette bulunmaktan, 57 işletmeye iş yerinin insan sağlığı ve gıda güvenirliliği açısından tehlike oluşturmasından, 33 işletmeye bozulmuş, son tüketim tarihi geçmiş, insan tüketimine uygun olmayan gıda üretimi/satışı yapmasından, 8 işletmeye gıdaların tüketiciyi yanıltıcı şekilde etiketlenmesi, reklam ve tanıtımının yapılmasından, 3 işletmeye istihdamı zorunlu teknik personel çalıştırmamasından, 2 işletmeye ise gerekli kayıtların tutulmamasından dolayı cezalar kesildi.

Ayrıca; Bakanlık, ekmek ve ekmek üreten personeli hijyen açısından bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Türkiye Fırıncılar Federasyonu, TOBB, TESK ile işbirliğini sürdürüyor. Bu kapsamda da bugüne kadar 67 bin 400 kişiye hijyen eğitimi verilirken bundan sonra da hijyen eğitimlerine aralıksız devam edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler