Bayram Dönüşü Trafik Yoğunluğu: Araç Kuyrukları

Ramazan Bayramı sonrası dönüş trafiği yoğunluğu yaşanıyor. Anadolu Otoyolu, D-100 kara yolu ve Bolu Dağı gibi noktalarda araç yoğunluğu artarken, trafik ekipleri denetimlerini sıkılaştırdı.

Bayram Dönüşü Trafik Yoğunluğu: Araç Kuyrukları

Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte, tatilcilerin memleketlerine ve popüler tatil beldelerine yaptıkları ziyaretlerin ardından geri dönüş yoğunluğu başladı. Özellikle Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolu gibi ana arterlerde trafikte yoğunluklar gözleniyor.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesimi, İstanbul yönünde Ramazan Bayramı tatilinden dönen sürücülerle dolup taşıyor. Gerede, Yeniçağa Köroğlu rampaları, Rüzgarlı, Dağkent, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli bölgelerinde trafik akıcı fakat yoğun seyrediyor. Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda ise bazı trafik kazaları trafik akışını zaman zaman yavaşlatıyor.

bayram-donusu-trafik-yogunlugu-arac-kuyruklari.webp

Karadeniz illerinden İstanbul, Sakarya ve Kocaeli gibi büyük şehirlere yönelik trafik, Kemikli rampalarında devam eden denetimlerle kontrol altında tutulmaya çalışılıyor. Polis ve jandarma ekipleri, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda sürekli olarak uyarıyor.

Öte yandan, Konya-Ankara kara yolu üzerinde Kulu ilçesi yakınlarında, tatilcilerin dönüş trafiği nedeniyle yoğunluklar yaşanıyor. Benzer şekilde, Afyonkarahisar'da ise kent içi çevre yollarında trafik yoğunluğu dikkat çekiyor. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yaklaşık 490 bin aracın dün itibariyle kentten geçtiğini belirtiyor. Trafik kazalarının önlenmesi amacıyla bölgedeki denetimler artırıldı.

bayram-donusu-trafik-yogunlugu-arac-kuyruklari-001.webp

Marmara ve Ege bölgelerinden İstanbul'a doğru seyahat eden tatilciler ise Osmangazi Köprüsü ve çevresindeki otoyollarda yoğunluk oluşturuyor. Tekirdağ-İstanbul kara yolunda da Yenice, Yeniçiftlik, Beyazköy, Üniversite ve Kumbağ mevkilerinde yoğun trafik gözlemleniyor.

Trafik ekipleri, tatilcilerin güvenli bir şekilde ilerleyebilmeleri için tedbirlerini artırdı. Buna ek olarak, trafik yoğunluğunun önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. Trafikte aksamalar yaşanmaması ve güvenli seyahatler için sürücülerin dikkatli olmaları ve hız yapmamaları sürekli olarak hatırlatılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem