Bayraktar AKINCI, Roketsan Füzesiyle Test Atışında Başarı Sağladı

Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan'ın geliştirdiği İHA-230 füzesiyle Karadeniz üzerindeki hedefi başarıyla vurdu. Projede yerli mühimmat entegrasyonu sürüyor, TİHA sınıfının en etkili platformu olma yolunda.

Bayraktar AKINCI, Roketsan Füzesiyle Test Atışında Başarı Sağladı

Baykar'ın geliştirmiş olduğu Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Roketsan tarafından milli imkanlarla üretilen İHA-230 füzesi ile gerçekleştirdiği test atışında, Karadeniz üzerinde belirlenen uzak bir hedefi tam isabetle vurarak büyük bir başarıya imza attı. Savunma Sanayii Başkanlığı'nın liderliğinde yürütülen projede, Bayraktar AKINCI TİHA'ya yerli üretim yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor.

Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 ile yapılan bu test atışı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden kalkış yaparak Sinop Atış Alanı'nda gerçekleştirildi. Atış sonucunda, Karadeniz üzerindeki hedef nokta başarı ile vuruldu.

Bayraktar AKINCI C modeli, 24 Şubat'ta yapılan test sırasında 1 saatten fazla havada kalma başarısı gösterdi ve aerodinamik parametreler başarıyla test edildi. Bu model, toplamda 1700 HP güç üreten motorları ile sınıfının en etkili muharip platformu olmaya aday gösteriliyor. İlk uçuşunu 2019'da gerçekleştiren Bayraktar AKINCI TİHA, 2021'de envantere katıldı ve kısa sürede Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan başta olmak üzere birçok dost ve müttefik ülkenin envanterine girmeyi başardı.

Bayraktar AKINCI'nın başarıları arasında, 45 bin 118 feet irtifa ile milli havacılık rekoru kırması ve 2023 yılında Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan üzerinden Bakü'ye tarihi bir uçuş gerçekleştirmesi yer alıyor. Baykar, savunma ve havacılık sektöründe önemli ihracat başarılarına imza atarak, son yıllarda elde ettiği gelirlerin büyük bir kısmını ihracattan sağladı. Bayraktar TB2 SİHA için 33, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 9 ülkeyle ihracat anlaşması yapıldı, bu başarılar Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki gücünü ve küresel rekabetçiliğini gözler önüne seriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler