Baykal'dan Gül'e ağır öneri

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maç için Erivan'a gidişi konusunda, ''Bari Ermenistan'a gitmişken soykırım anıtına da bir çelenk koysun. Böylece, kendisini bu geziye yönlendirenleri veya gitmeye ikna edenleri daha çok m

Baykal'dan Gül'e ağır öneri
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün milli maç için Erivan'a gidişi konusunda, ''Bari Ermenistan'a gitmişken soykırım anıtına da bir çelenk koysun. Böylece, kendisini bu geziye yönlendirenleri veya gitmeye ikna edenleri daha çok mutlu etmiş olur'' dedi.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün Türkiye-Ermenistan milli maçı için Erivan'a gidişi ve bazı güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Gül'ün 1993 yılında bir gensoru görüşmesi sırasında bir konuşma yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Sayın Gül'ün 1993 yılında bir gensoru görüşmesi sırasında TBMM'de söyledikleri ibret vericidir. O gün söyledikleriyle bugünkü söz ve yaklaşımı tam bir çelişkidir.

O günden bugüne ne değişti? Ermenistan Türkiye'nin sınırlarını mı tanıdı, Türkiye topraklarında hak iddia etmekten mi vazgeçti? Soykırım iddiasını geri mi aldı? Yoksa Karabağ işgaline mi son verdi? Haydi işgali tamamen sona erdirdi demeyelim ama hiç olmazsa işgal altındaki birkaç köyün işgalden kurtarılmasının güvencesini mi aldı? Bunların hiçbir olmadı. Değişen bir şey yok. Değişen, o gün söylediklerini bugün unutan kişinin, günümüzde Cumhurbaşkanı olmasıdır. Bari Ermenistan'a gitmişken soykırım anıtına da bir çelenk koysun. Böylece, kendisini bu geziye yönlendirenleri veya gitmeye ikna edenleri daha çok mutlu etmiş olur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem