Baykal'a suikast iddiaları oyun çıktı

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'a suikast ihbarı yapan Şeref Kasap, serbest bırakıldı. Şeref Kasap, öğle saatlerinde tutuklanması istemi ile mahkemeye sevk edilmişti.Vali Muammer Güler, adliyeye sevk edilen Kahraman Şeref Kasap isimli 1983 doğumlu kiş

Baykal'a suikast iddiaları oyun çıktı

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'a suikast ihbarı yapan Şeref Kasap, serbest bırakıldı. Şeref Kasap, öğle saatlerinde tutuklanması istemi ile mahkemeye sevk edilmişti.

Vali Muammer Güler, adliyeye sevk edilen Kahraman Şeref Kasap isimli 1983 doğumlu kişinin bu ihbarı kendisinin yaptığını ifade ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

''Başkasının adına bir mail numarası kullanmış. Anlaşılan o ki, babasının ticari ilişkilerinde sorunlar yaşadığı bazı kişilerin isimlerini geçirerek, bu ihbarda bulunduğunu ifade etmiş. İhbardan bir dakika önce de yine bir başkası adına terör şubesine bir yerde silah bulunduğuna dair ihbarda da bulunmuş.

2009'da 5 AYRI İHBAR YAPMIŞ

Bu kişi ile ilgili 2009'da 5 ayrı ihbarda bulunulduğunu da tespit ettik. Başkalarının adını kullanarak ihbarda bulunduğunu söylüyor. Bunların hepsinin sebepleri sorgulandığında babasının inşaat işiyle ilgili ihtilafa düştüğü, alacakları olduğu veya kendilerine haksızlık yapıldığını iddia ettiği kişilerle ilgili bu tür ihbarlar yaptığı tespit edildi.

SENARYOYU KENDİSİ KURGULAMIŞ

Kaçakçılık, mali işler, terörle mücadele , organize suçlarla mücadele şubelerine değişik tarihlerde yaptığı ihbarlar var. Bunlar savcılık tarafından değerlendirilecek. Böyle bir senaryoyu kendisinin kurguladığını ifadesinde belirtti. Şu anda gözaltında başka kimse kalmadı. Hatta ismini belirttiği şahıslardan bir tanesiyle de babasının bir husumeti olduğunu, buna dayanarak diğer isimleri de başka yerlerden ele geçirdiğini ifade etmektedir.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler